email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conturile persoanelor fizice, cotrobaite de Fisc!

fiscevaziunecontrol

 

Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa scoata bani si din piatra seaca. Ultima gaselnita a reprezentantilor Fiscului este ca, incepand cu anul viitor, sa controleze conturile bancare ale persoanelor fizice, respectiv toate incasarile si platile efectuate din contul bancar, potrivit Incont.ro.

Orice venit care nu poate fi justificat va fi impozitat de stat, informeaza Incont.ro. Daca descopera ca ai cheltuit mai mult decat ai declarat ca ai castigat, Fiscul te obliga sa platesti un impozit pe venit de 16% din suma rezultata din diferenta, a explicat pentru incont.ro Marian Morcoasa, director in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Cu alte cuvinte, daca intr-un an ai declarat la Fisc ca ai avut venituri de 100.000 de euro, insa in conturile tale au intrat 400.000 de euro, pentru diferenta de 300.000 de euro vei plati un impozit de 16%.

Principalii vizati sunt artistii, sportivii, persoanele fizice care contruiesc si vand locuinte si cele care vand masini second-hand aduse din strainatate, dar si meseriasii care fac mici lucrari de reparatii si constructie fara sa declare veniturile. Potrivit oficialului ANAF, proiectul de act normativ ce va permite Fiscului sa cotrobaie prin conturile romanilor este elaborat in colaborare cu expertii Fondului Monetar International, dupa modelul american. Pe de alta parte, reprezentantii bancilor spun ca nu ar fi de acord cu a asemenea masura, intrucat se incalca secretul bancar. „Informatiile despre clientii bancii sunt confidentiale. Nu se pot da informatii despre un client oricum, ci doar cu hotarare judecatoreasca”, a declarat Victor Manea, reprezentantul unei banci comerciale din Constanta.

Anul trecut, evaziunea fiscala la persoanele fizice a fost de aproximativ 172 de milioane de lei, respectiv de aproape 42 de milioane de euro, potrivit datelor ANAF. Asta inseamna ca mai multe mii de persoane fizice au realizat venituri de circa 233 de milioane de euro, pe care insa nu le-au declarat. In primele trei luni ale acestui an, evaziunea fiscala a fost de 135 de milioane de lei, respectiv de 32,9 milioane de euro. Mai mult, potrivit Fiscului, din 5 milioane de angajati, jumatate nu contribuie la bugetul de asigurari sociale, respectiv sunt platiti prin contracte de drepturi de autor si conventii civile!

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fiscevaziunecontrol


Data aparitiei: 04 Mai 2010

Votati articolul "Conturile persoanelor fizice, cotrobaite de Fisc!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X