email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marko: Nu vom accepta varianta contributiilor sociale marite pentru drepturi de autor

drepturi de autorOUG 58Legea 571/2003OUG 58/2010

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sambata, corespondentului MEDIAFAX ca nu va accepta cresterea contributiilor sociale pentru persoanele care realizeaza venituri din activitati independente, "nici acum, si nici in perspectiva".

Marko Bela a spus ca nu cunoaste proiectul de modificare a Codului Fiscal prin care contributiile sociale pentru cei care realizeaza venituri din activitati independente ar urma sa creasca, de anul viitor, dar ca nu va accepta aceasta idee in niciun caz.

"Nu cunosc un astfel de proiect, dar in niciun caz nu vom accepta o astfel de constrangere. Noi vrem acum sa anulam birocratia legata de declaratiile de drept de autor, astfel ca angajatorul sa fie obligat sa faca formele. Alte modificari, nici in acest moment, nici in perspectiva nu vom accepta", a declarat Marko Bela.

Premierul Emil Boc a discutat, vineri, intr-o intalnire informala, cu noii ministri ai Muncii si Finantelor, Ioan Botis si Gheorghe Ialomitianu, atat despre diferitele variante ale noii legi a salarizarii in sistemul bugetar, conform simularilor efectuate pornind de la niveluri diferite ale salariului minim pe economie, cat si despre modificarile la OUG 58/2010 si la normele de aplicare a acesteia.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat agentiei MEDIAFAX, dupa intalnirea cu premierul Emil Boc, ca modificarile la OUG 58/2010 si la normelor de aplicare a acesteia, care au fost alte subiecte de discutie cu premierul Emil Boc, vor fi definitivate dupa dezbaterea lor in Consiliul Economic si Social, urmand sa fie prezentate spre adoptare in sedinta de saptamana viitoare a Guvernului.

Legea 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificata si completata in iunie 2010 prin OUG 58. Prin noile prevederi, din iulie 2010 persoanele care obtin venituri de natura profesionala, inclusiv din drepturi de autor, sunt obligate sa plateasca, pentru acestea contributii de asigurari sociale pentru somaj, pensie si asigurari de sanatate. Mediafax

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
drepturi de autorOUG 58Legea 571/2003OUG 58/2010


Data aparitiei: 06 Septembrie 2010

Votati articolul "Marko: Nu vom accepta varianta contributiilor sociale marite pentru drepturi de autor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X