email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calcul impozit pe profit si intocmirea situatiilor financiare anuale. Cum facem prezentarea in contul de profit si pierdere si in D101?

calcul impozit pe profitsituatii financiaredeclaratia 101contul de profit si pierdere

In randurile urmatoare, stabilim daca in contul de profit si pierdere si in Declaratia 101 rulajul contului 7814 se prezinta prin deducere din rulajul contului 6814 sau separat fiecare cont de venit si cheltuiala in parte.

Din cele relatate intelegem ca doriti informatii cu privire la prezentarea in situatiile financiare anuale, respectiv in contul de profit si pierdere (cod formular 20) , precum si in Declaratia 101, sumele inregistrate in conturile 6814 si 7814.

Precizam ca pentru calculul impozitului pe profit aferent anului 2015 sunt aplicabile prevederile Legii nr. 571/2003, Codul Fiscal
valabil pana la 31.12.2015. Astfel, conform art. 19 profitul impozabil se calculeaza ca diferenta intre veniturile realizate din orice sursa si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile si la care se adauga cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau in calcul si alte elemente similare veniturilor si cheltuielilor potrivit normelor de aplicare.

Veniturile si cheltuielile care se iau in calcul la stabilirea profitului impozabil sunt cele inregistrate in contabilitate potrivit reglementarilor contabile date in baza Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si orice alte elemente similare veniturilor si cheltuielilor, din care se scad veniturile neimpozabile si se adauga cheltuielile nedeductibile conform prevederilor art. 21 din Codul fiscal.

In consecinta, in contul de profit si pierdere, precum si in Declaratia 101, sumele inregistrate in rulajul contului 7814 Venituri din ajustari pentru deprecierea activelor circulante se prezinta separate de sumele inregistrate in rulajul contului 6814 Cheltuieli de exploatare privind ajustarile pentru deprecierea activelor circulante.

Precizam ca la completarea Declaratiei 101 Declaratie privind impozitul pe profit va trebui sa aveti in vedere prevederile art. 20 lit. c) din Legea 571/2003 cu privire la veniturile impozabile,   prevederile art. 21 (inclusiv alin. (2) lit. n) cu privire la deductibilitatea cheltuielilor, precum  si ale art. 22 cu privire la provizioane.

Astfel, sunt considerate venituri neimpozabile, de exemplu,  veniturile prin care se recupereaza cheltuielile pentru care nu s-a acordat deducere la momentul efectuarii lor, cum sunt si veniturile din anularea unor

provizioane care au fost considerate cheltuieli nedeductibile la data constituirii lor.
 

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de S.M. Armaselu - Expert contabil

 

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
calcul impozit pe profitsituatii financiaredeclaratia 101contul de profit si pierdere


Data aparitiei: 04 Mai 2016

Votati articolul "Calcul impozit pe profit si intocmirea situatiilor financiare anuale. Cum facem prezentarea in contul de profit si pierdere si in D101?":
Rating:

Nota: 3.67 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X