email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii trebuie sa economiseasca anual 3.700 de euro pentru a trai...

pensiiasiguraricapital
Fiecare roman care urmeaza sa se pensioneze pana in 2051 va trebui sa economiseasca in medie, anual, suma de 3.700 de euro pentru a-si mentine un nivel de trai similar celui dinainte de pensie, a declarat, miercuri, intr-o conferinta, directorul general al Aviva Asigurari de Viata, Mihai Popescu.

"Cifra este rezultatul unei analize efectuate de grupul Aviva si compania de consultanta Deloitte in tarile europene. Practic, deficitul total al pensiilor in Romania ajunge la 40,2 miliarde de euro, echivalentul a peste o treime din PIB-ul national. La nivelul Europei, deficitul anual al pensiilor se ridica la 1.900 miliarde de euro", a spus Popescu.

El a explicat ca prin deficitul pensiilor se intelege diferenta dintre venitul necesar pentru un nivel de trai adecvat la pensionare si suma de bani pe care oamenii se asteapta in prezent sa o primeasca drept pensie.

Potrivit rezultatelor analizei, deficitul de pensii ajunge la 68,8 miliarde de euro in Polonia, 25,3 miliarde de euro in Cehia si 9,5 miliarde de euro in Ungaria.
"In medie, fiecare polonez ar trebuie sa economiseasca in medie, anual, suma de 3.400 de euro, respectiv 4.600 de euro fiecare salariat din Cehia. Cel mai bine stau angajatii din Ungaria, care ar trebuie sa economiseasca 1.900 de euro in fiecare an", a mai spus seful Aviva Asigurari de Viata.

El a aratat ca, daca nu se iau masuri rapide si importante, cea mai mare parte din forta de munca din Romania se va confrunta cu un nivel de trai foarte redus la pensie.
"In urmatorii 40 de ani, 11 milioane de persoane se vor pensiona in Romania, ceea ce inseamna putin mai mult de jumatate din populatia actuala si de aproape trei ori mai mult decat numarul actual de angajati, respectiv 4,68 milioane", a mentionat Popescu.

Potrivit acestuia, fiecare persoana trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru viitorul sau, iar companiile de asigurari de viata au datoria de a le oferi clientilor toate informatiile de care au nevoie, astfel incat produsele pe care le achizitioneaza sa fie in concordanta cu necesitatile personale.

Raportul Aviva arata ca persoanele mai in varsta vor trebui sa se bazeze pe mai multe modalitati de economisire pentru a obtine un venit suficient la pensie, in timp ce persoanele mai tinere au o perioada mai mare la dispozitie sa-si mareasca economiile anuale pentru pensie.

Astfel, tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani trebuie sa economiseasca 1.300 euro in fiecare an pentru a reduce decalajul financiar si a pastra un nivel de trai decent, in timp ce pentru categoria de varsta de 30 - 40 ani suma care trebuie economisita ajunge la 1.700 euro.

"Pentru cei care acum au 50 ani si se vor pensiona in urmatorii 15 de ani, suma necesara de economisit se ridica la 4.800 euro/an, pentru ca au mai putini ani la dispozitie pentru a acumula pentru perioada de dupa pensionare", a afirmat Popescu.
Potrivit studiului, persoanele care nu isi pot suplimenta veniturile la pensie prin economii sau alte bunuri, precum proprietati imobiliare, vor trebuie fie sa lucreze peste varsta de pensionare, fie sa se pensioneze mai tarziu, fie sa accepte un nivel de trai mult redus la pensie.

"Deja unele tari se asteapta ca numarul de persoane care lucreaza peste varsta de pensionare sa se dubleze in urmatorii 10 ani. Pe de alta parte, cresterea varstei de pensionare cu cinci ani ar reduce deficitul pensiilor cu o treime, ceea ce ar ajuta, dar nu ar rezolva problema pe deplin", a explicat reprezentantul asiguratorului.

Popescu a mentionat ca una din ipotezele luate in calcul la efectuarea analizei a fost evolutia veniturilor salariatilor romani, care se vor ajunge, in 2023, la 80% din salariul mediu inregistrat in toatele statele membre ale Uniunii Europene.

Asiguratorul roman este parte a grupului britanic Aviva, care a investit de la infiintare, in 1999, peste 270 milioane de lei in dezvoltarea operatiunilor din Romania.
Aviva Asigurari de Viata are un capital social de 165,62 milioane de lei, controlat de Aviva International Holding Limited (Marea Britanie) - 99,9998% si CGU Romania Holdings SRL - 0,0002%.

Pe piata romaneasca, grupul britanic mai detine Aviva Pensii Private (pensii private obligatorii). Aviva este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Marea Britanie.

Sursa: MEDIAFAX.RO

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensiiasiguraricapital


Data aparitiei: 23 Septembrie 2010

Votati articolul "Romanii trebuie sa economiseasca anual 3.700 de euro pentru a trai...":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Fisa Postului pentru Contabil Sef [Model]

    • Fisa de post a contabilului sef defineste responsabilitatile si asteptarile asociate acestui rol important. Aceasta pozitie necesita nu doar cunostinte solide in domeniul contabilitatii, ci si abilitati de leadership si capacitatea de a se adapta cu succes intr-un mediu financiar in continua schimbare. In plus, contabilul sef este adesea implicat in procesul decizional al organizatiei, oferind analize si interpretari financiare care sustin obiectivele generale ale afacerii....» citeste mai departe aici

  • Casele de marcat devin obligatorii si la automatele comerciale: Fiscul va incepe sa dea amenzi de la 1 octombrie

    • Operatorii economici care desfasoara livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale si care nu au instalate case de marcat vor fi sanctionati cu o amenda intre 8.000 si 10.000 de lei. Sanctiunea se aplica incepand cu 1 octombrie 2024. In plus, ANAF va confisca sumele nejustificate si va suspenda activitatea operatorului economic la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor. Prin interm...» citeste mai departe aici

  • Majorare de capital social: studiu de caz privind monografia contabila

    • Potrivit art 210 din Legea 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (1) Capitalul social se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii din nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar si/sau in natura. (2) ...» citeste mai departe aici

  • Recuperarea pierderilor fiscale: ce prevede art. 31 din Codul Fiscal si un studiu de caz practic

    • Legislatia clarifica modalitatile prin care companiile care au functionat initial ca microintreprinderi si au trecut apoi la sistemul de impozitare pe profit pot sa recupereze pierderile fiscale. In nota de fundamentare a OUG nr. 115/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene, s-au cuprins unele prev...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X