email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A.N.A.F.: 6.327 declaratii D112 depuse pana in prezent

D 112sistem electronicdeclaratie unicacertificat digital

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (A.N.A.F.) informeaza ca pana la data de 10 februarie inclusiv au fost depuse 6.327 de declaratii pe noul format al declaratiei unice (D112), dintre care 68% in forma fizica, la ghiÅŸeu. Sistemul electronic de depunere a declaratiei unice a fost utilizat pentru 2.037 de formulare D112 in primele patru zile de cand acesta a devenit functional (7-10 februarie).

A.N.A.F. reaminteÅŸte ca incepand cu obligatiile declarative aferente lunii ianuarie 2011, cu termen de depunere 25 februarie, contribuabilii care au calitatea de angajatori sau asimilati acestora depun o singura declaratie, la organul fiscal. Declaratia unica cuprinde obligatiile de plata a contributiilor sociale, a impozitului pe venit ÅŸi evidenta nominala a persoanelor asigurate, informatii care erau furnizate pana la implementarea acestui sistem catre patru institutii (A.N.A.F., C.N.P.A.S., A.N.O.F.M., C.N.A.S.S.).

Avand in vedere ca depunerea prin internet a declaratiei unice devine obligatorie, conducerea A.N.A.F. a decis stabilirea unei perioade de tranzitie de 6 luni in care administratia fiscala sa preia declaratiile ÅŸi in forma fizica. Astfel, pana la data de 1 iulie 2011 contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin internet, fie la ghiÅŸeu, in ultima situatie prezentand Anexa 1 semnata ÅŸi ÅŸtampilata, celelalte informatii urmand sa fie livrate pe suport electronic (CD). Totodata, s-a stabilit ca numarul de ghiÅŸee sa fie suplimentat semnificativ in aceasta perioada, iar in zilele de 24 ÅŸi 25 februarie a.c. la toate unitatile A.N.A.F. de primire a declaratiilor se va lucra in doua schimburi, in intervalul orar 08.00-20.00.

Depunerea prin internet presupune achizitionarea unui certificat digital calificat de semnatura electronica emis de furnizorii autorizati (CertSign, DigiSign sau TransSped) ÅŸi inrolarea acestuia la organele fiscale. Dupa data de 1 iulie, depunerea prin internet devine obligatorie. Pana la 1 februarie 2011 au fost inrolate 18.000 de certificate digitale calificate pentru un numar de 73.000 de contribuabili dintr-un total de circa 470.000 de angajatori.

Procedura declaratiei unice a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2011 prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 117/2010 pentru modificarea ÅŸi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal ÅŸi reglementarea unor masuri financiar – fiscale ÅŸi prin Hotararea Guvernului nr. 1397/2011 privind continutul, modalitatea de depunere ÅŸi de gestionare a “Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit ÅŸi evidenta nominala a persoanelor asigurate”, publicata in M.O. nr. 897 din 31 decembrie 2010. (Directia de Comunicare, Relatii publice si Mass Media)

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
D 112sistem electronicdeclaratie unicacertificat digital


Data aparitiei: 14 Februarie 2011

Votati articolul "A.N.A.F.: 6.327 declaratii D112 depuse pana in prezent":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X