email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depunerea trimestriala a declaratiei 112. Incetarea calitatii unui asigurat

declaratia 112angajatLegea 571/2003contributii sociale



Intrebare:

O societate are un angajat care pleaca de la data de 01.11.2011. In cazul in care angajatorul intruneste conditiile depunerii declaratiei 112 trimestrial, se va depune aceasta declaratie si in luna octombrie completata numai cu datele angajatului care pleaca sau cu datele tuturor angajatilor? De asemenea, in cazul in care se depuna pana la  25.11.2011, va mai trebui depusa in acelasi format si la 25.01.2012?


Raspuns:

Art. 296 indice 19 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal stabileste urmatoarele:

"(1) Persoanele fizice si juridice prevazute la art. 2963 lit. e), la care isi desfasoara activitatea sau se afla in concediu medical persoanele prevazute la art. 2963 lit. a) si b), si entitatile prevazute la art. 2963 lit. f) si g) sunt obligate sa depuna lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza contributiile, Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

      (11) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor prevazuti la art. 58 alin. (2), in calitate de angajatori sau de persoane asimilate angajatorului, depun trimestrial Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate aferenta fiecarei luni a trimestrului, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului.
     (12) Depunerea trimestriala a declaratiei prevazute la alin. (1) consta in completarea si depunerea a cate unei declaratii pentru fiecare luna din trimestru.
(……)
   (18) Ori de cate ori in cursul trimestrului inceteaza calitatea de asigurat a unei persoane, platitorii de venituri din salarii si asimilate salariilor prevazuti la art. 58 alin. (2), in calitate de angajatori sau de persoane asimilate angajatorului, depun declaratia prevazuta la alin. (1) pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit incetarea calitatii de asigurat. In acest caz, declaratia/declaratiile aferenta/aferente perioadei ramase din trimestru se depune/se depun pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului. In cazul in care incetarea calitatii de asigurat are loc in luna a doua a trimestrului, se vor depune atat declaratia pentru prima luna a trimestrului, cat si cea pentru luna a doua, urmand ca dupa incheierea trimestrului sa se depuna numai declaratia pentru luna a treia."
 
Asadar, depunerea trimestriala a declaratiei 112 consta in completarea si depunerea a cate unei declaratii pentru fiecare luna din trimestru. Insa, platitorii de venituri din salarii si similate salariilor care, potrivit legii, au obligatia depunerii trimestriale a declaratiei, trebuie sa depuna declaratia 112 pana la data de 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit incetarea calitatii de asigurat a unui beneficiar de venit.
 
In cazul prezentat, din informatiile pe care le-ati furnizat intelegem ca incetarea calitatii de asigurat are loc in prima luna din trimestrul IV (octombrie 2011). Ca atare, societatea va depune declaratia 112 aferenta lunii octombrie 2011 (toti asiguratii) pana la data de 25 inclusiv a lunii noiembrie 2011, iar declaratiiile aferente lunilor noiembrie si decembrie 2011 se vor depune pana la data de 25 inclusiv a lunii ianuarie 2012.


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Vreti sa treceti pe ZERO factura de energie electrica?


Descoperiti lucrarea "Prosumatori. Energie electrica. Accize. Obligatii fiscale"!

Afla totul de la A la Z despre activitatea de prosumator si legislatia in vigoare, de la:

❱❱ definitia prosumatorului si a activitatii desfasurate de acesta, pana la
❱❱ inregistrarile fiscal-contabile cerute de lege
❱❱ declaratiile fiscale
❱❱ facilitatile permise

Profitati de FACILITATILE LEGISLATIVE oferite PROSUMATORILOR

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 112angajatLegea 571/2003contributii sociale


Data aparitiei: 03 Noiembrie 2011

Votati articolul "Depunerea trimestriala a declaratiei 112. Incetarea calitatii unui asigurat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X