Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Declaratii si formulare

Din 2012 se abroga scutirea de la obligatia conducerii contabilitatii de catre persoanele fizice

Data actualizarii: 04 Ianuarie 2012
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Centralizatorul legislatiei fiscalemodificari codul fiscal 2012cheltuieli deductibileconducerea contabilitatii




In 2011, Codul fiscal a suferit mai multe modificari, urmand ca unele dintre acestea sa intre in vigoare incepand cu noul an. In ceea ce priveste depunerea declaratiilor 100, 300 si 710, Ministerul de Finante a emis Ordinul ANAF 3642 prin care stabileste ca procedura de depunere va fi efectuata prin transmitere la distanta, cu semnatura electronica sau la registratura unitatii fiscale, pe suport CD, si listate pe hartie, semnate/stampilate corespunzator.

In noul an, unele modificari suferite de Codul fiscal se refera la incidenta fiscala a activitatii efectuate de contribuabilii declarati inactivi si inscrisi in Registrul Contribuabililor Inactivi. In acest sens poate fi consultat Ordinul 3.578 din 12 decembrie 2011. Legea stabileste ca, in cazul in care acesti contribuabili efectueaza activitati economice in perioada  de inactivitate, se va colecta TVA si se va plati impozit pe profit/venit. De asemenea, prevederile nu acorda dreptul de deducere a TVA-ului sau a cheltuielilor ocazionate cu achizitiile.

Daca vechea lege prevedea ca deducerile de amortizare sa fie determinate fara a se tine cont de amortizarea contabila, incepand cu 2012, daca sunt inlocuite parti componente ale mijloacelor fixe amortizabile/imobilizarilor necorporale cu valoare fiscala ramasa neamortizata, acele cheltuieli care constau in valoarea fiscala ramasa neamortizata aferenta partilor inlocuite sunt considerate cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil.

Tot in ceea ce priveste cheltuielile deductibile, sunt incluse in aceasta categorie cele asociate cu beneficiile acordate salariariatilor in instrumente de capitaluri cu decontare in numerar la momentul acordarii efective a beneficiilor, in situatia in care acestea se supun impozitului potrivit dispozitiilor titlului III, cu impozitul pe venit retinut la salariat.

Nu se modifica sectiunea referitoare la exceptiile care acorda deducerea integrala a cheltuielilor cu combustibilii vehiculelor utilizate exclusiv pentru:  interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vânzari si de agenti de recrutare a fortei de munca; vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi; vehiculele utilizate pentru închirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi.

In privinta impozitului pe venit pentru persoanele fizice, se introduce o scutire de la plata impozitului in cazul veniturilor obtinute in urma valorificarii bunurilor mobile sub forma deseurilor prin centrele de colectare, in vederea dezmembrarii, care fac obiectul programelor nationale finantate din bugetul de stat sau din alte fonduri publice.

Atentie! Se abroga scutirea de la obligatia conducerii contabilitatii de catre persoanele fizice impozitate prin norma de venit.

Contribuabilii care desfasoara activitati pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit au obligatia sa completeze numai partea din Registrul-jurnal de incasari si plati referitoare la incasari, potrivit reglementarilor contabile elaborate in acest scop.

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X