email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Completarea formularului 012 | Modificarea sistemului anual sau trimestrial de declarare a impozitului pe profit

Completarea formularului 012impozitul pe profitsistemul trimestrialinstructiunideclarare impozit
Formularul (012) "Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit" se utilizeaza de catre contribuabilii, platitori de impozit pe profit, pentru efectuarea optiunii de aplicare a sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit, respectiv pentru renuntarea la aceasta optiune.

Formularul (012) "Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit" se depune la organul fiscal competent, pana la data de 31 ianuarie inclusiv a anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit, respectiv a anului fiscal pentru care se renunta la optiunea de aplicare a acestui sistem. Optiunea efectuata pentru aplicarea sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi.

Formularul se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect toate datele prevazute:

- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se depune la unitatea fiscala, direct la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata;

- un exemplar se pastreaza de catre contribuabil. Completarea formularului se face astfel:

Sectiunea "I. Date de identificare a contribuabilului" Caseta "Denumire/Nume, prenume" se completeaza cu denumirea contribuabilului platitor de impozit pe profit. Caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza cu codul de identificare fiscala atribuit contribuabilului, potrivit legii. Inscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta. Caseta "Domiciliul fiscal" se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al contribuabilului. Sectiunea "II. Date de identificare a imputernicitului" Caseta "Denumire/Nume, prenume" se completeaza cu denumirea/numele, prenumele imputernicitului desemnat de contribuabil, potrivit legii. Caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza cu codul de identificare fiscala atribuit imputernicitului, pentru activitatea proprie.

Inscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta. Sectiunea III se completeaza bifand, dupa caz, caseta corespunzatoare:

a) exprimarii optiunii de aplicare a sistemului anual de declarare si de plata a impozitului pe profit, cu plati anticipate trimestriale, potrivit art. 34 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Optiunea efectuata pentru aplicarea sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi;

b) renuntarii la optiunea de aplicare a sistemului anual de declarare si de plata a impozitului pe profit, cu plati anticipate trimestriale, si solicitarii aplicarii sistemului de declarare si plata trimestriala a impozitului pe profit, potrivit art. 34 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Completarea formularului 012impozitul pe profitsistemul trimestrialinstructiunideclarare impozit


Data aparitiei: 22 Ianuarie 2013

Votati articolul "Completarea formularului 012 | Modificarea sistemului anual sau trimestrial de declarare a impozitului pe profit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X