Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Tabel comparativ Impozitul pe profit. Forma Codului fiscal actualizata HG 84 din 2013

Data actualizarii: 19 Aprilie 2013
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Formulare Impoziteimpozitul pe profittabel comparativhg 84/2013evidenta fiscala


Ne bucura ocazia pe care o avem de a va prezenta un nou cadru comparativ in ce priveste modificarile impozitului pe profit in 2013. Veti regasi astfel mult mai usor informatiile necesare si veti putea salva documentul PDF in propriul calculator.

Va prezentam, asadar, sub forma unui tabel comparativ, modificarile aduse Normelor metodologice ale Codului fiscal HG nr.84/2013 incepand cu 14.03.2013 in ce priveste Titlul II "Impozit pe profit".

MODIFICARI ale HG nr. 44/2004 PRIVIND NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE A CODULUI FISCAL aduse de H.G. nr. 84/2013*

TITLUL II - "IMPOZITUL PE PROFIT" pct. 14^1 , 15, 17^5, 23 lit.i), 33, 76^1, 89^2, 97^5

TABEL COMPARATIV

Forma Codului fiscal fara modificarile aduse prin H.G. nr. 84/2013

Cod fiscal

Art. 19
Reguli generale


Alin. (1) Profitul impozabil se calculeaza ca diferenta intre veniturile realizate din orice sursa si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, dintr-un an fiscal, din care se scad veniturile neimpozabile si la care se adauga cheltuielile nedeductibile. La stabilirea profitului impozabil se iau in calcul si alte elemente similare veniturilor si cheltuielilor potrivit normelor de aplicare.

Norme metodologice

Pct. 141. Veniturile si cheltuielile rezultate din evaluarea titlurilor de participare, efectuata potrivit reglementarilor contabile aplicabile, sunt luate in calcul la determinarea profitului impozabil. in valoarea fiscala a titlurilor de participare se includ si evaluarile efectuate potrivit reglementarilor contabile aplicabile.

La scoaterea din gestiune a titlurilor de participare se poate utiliza una dintre metodele folosite pentru scoaterea din evidenta a stocurilor.

Forma Codului fiscal cu modificarile aduse de H.G. nr. 84/2013

Norme metodologice

Punctul 14^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Pct. 14^1 Veniturile si cheltuielile rezultate din evaluarea titlurilor de participare si a obligatiunilor, efectuata potrivit reglementarilor contabile aplicabile, sunt luate in calcul la determinarea profitului impozabil. In valoarea fiscala a titlurilor de participare si a obligatiunilor se includ si evaluarile efectuate potrivit reglementarilor contabile aplicabile. La scoaterea din gestiune a titlurilor de participare se poate utiliza una dintre metodele folosite pentru scoaterea din evidenta a stocurilor.

Forma Codului fiscal fara modificarile aduse prin H.G. nr. 84/2013

Pct. 15 Pentru determinarea profitului impozabil contribuabilii sunt obligati sa intocmeasca un registru de evidenta fiscala, intr-un singur exemplar, compus din cel putin 100 de file, tinut in forma scrisa sau electronica.

Completarea se face in ordine cronologica, iar informatiile inregistrate trebuie sa corespunda cu operatiunile fiscale si cu datele prezentate in declaratiile de impunere.

Registrul de evidenta fiscala se completeaza in toate situatiile in care informatiile cuprinse in declaratia fiscala sunt obtinute in urma unor prelucrari ale datelor furnizate din inregistrarile contabile.

Modul de completare a registrului de evidenta fiscala este la latitudinea fiecarui contribuabil, in functie de specificul activitatii si de necesitatile proprii ale acestuia. Acestea se refera la: calculul dobanzilor si al diferentelor de curs valutar deductibile fiscal, amortizarea fiscala, reduceri si scutiri de impozit pe profit, evidenta fiscala a vanzarilor cu plata in rate, valoarea fiscala in cazul efectuarii operatiunilor prevazute la art. 27 din Codul fiscal, alte asemenea operatiuni.

Forma Codului fiscal cu modificarile aduse de H.G. nr. 84/2013

Norme metodologice
Punctul 15 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Pct. 15 Pentru determinarea profitului impozabil contribuabilii sunt obligati sa intocmeasca un registru de evidenta fiscala, tinut in forma scrisa sau electronica, cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 82/1991 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la utilizarea sistemelor informatice de prelucrare automata a datelor.

In registrul de evidenta fiscala trebuie inscrise veniturile impozabile realizate de contribuabil, din orice sursa intr-un an fiscal, potrivit art. 19 alin. (1) din Codul fiscal, cheltuielile efectuate in scopul realizarii acestora, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare, potrivit art. 21 din Codul fiscal, precum si orice informatie cuprinsa in declaratia fiscala, obtinuta in urma unor prelucrari ale datelor furnizate de inregistrarile contabile.

Evidentierea veniturilor impozabile si a cheltuielilor aferente se efectueaza pe natura economica, prin totalizarea acestora pe trimestru si/sau an fiscal.

TABELUL COMPARATIV poate fi consultat INTEGRAL AICI.


Sursa: DGFP Brasov






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X