Ministrul Finantelor, Alexandru Nazare, a inmanat primele acorduri de finantare din anul 2021 companiilor care beneficiaza de ajutoare de stat pentru investitii.
In 22 aprilie 2021, la sediul Ministerului Finantelor a avut loc o intalnire in cadrul careia ministrul Finantelor, Alexandru Nazare, a inmanat acordurile de finantare companiilor care au solicitat sprijin prin intermediul schemelor de ajutor de stat, formulate in temeiul H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat avand ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie, prin care se finanteaza active corporale si necorporale si a H.G. nr.332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca, prin care finanteaza costurile salariale.
In perioada ianuarie-aprilie au fost emise 11 acorduri de finantare, in valoare totala de 303,1 milioane lei, pentru 10 proiecte de investitii eligibile pentru a primi ajutor de stat in baza schemei instituita prin H.G. nr.807/2014 si 1 proiect de investitii eligibil pentru a primi ajutor de stat in baza schemei instituite prin H.G. nr.332/2014, informeaza Finantele intr-un comunicat.
Cele 10 companii, ale caror proiecte de investitii insumeaza o valoare totala de 609,9 milioane lei, au obtinut ajutor pentru finantare in valoare de 303,1 milioane lei. Totodata, proiectele de investitii selectate vor genera o contributie in valoare totala de 408,1 milioane lei si un numar de 1.338 noi locuri de munca, in domeniul industriei prelucratoare, alimentare si a serviciilor de dezvoltare de software sau de asistenta spitaliceasca.
”In formularea bugetului pentru anul 2021, ne-am asumat cresterea si sustinerea investitiilor, atat cele de stat, cat si private. Investitiile reprezinta cheia principala pentru relansarea si cresterea economica a tarii noastre. Vom continua sa promovam proiectele de investitii si ne propunem sa sustinem companiile care au potentialul de a-si extinde si diversifica activitatile economice, fiind capabile sa genereze locuri de munca. In egala masura, mizam pe faptul ca, dincolo de efectul stimulativ pe care il au ajutoarele de stat acordate companiilor private, exista si o contributie substantiala care se intoarce la bugetul statului. Incurajez companiile romanesti sa aplice pentru schemele de ajutor de stat in vederea stimularii investitiilor si cresterii competitivitatii economice”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finantelor.
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
La randul lor, reprezentantii companiilor prezente si-au exprimat interesul comun pe care il au impreuna cu statul roman, in sprijinirea si relansarea economiei, apreciind efortul pe care Ministerul Finantelor l-a facut pentru mentinerea schemelor de ajutor stat si stimularea activa a mediului privat, mai precizeaza institutia in comunicat.
Obiectivul schemei de ajutor de stat, prin acordarea acestor stimulente, vizeaza dezvoltarea regionala in Romania si reducerea decalajelor economice dintre regiuni. In prezent, cele doua scheme sunt deschise pentru finantare, iar depunerea cererilor de acord pentru finantare este continua.