email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspectorii Antifrauda vor monitoriza tranzactiile de Black Friday

Inspectorii Antifrauda vor monitoriza tranzactiile de Black Friday
antifraudacomert onlinecurieratmercur

Tranzactiile online de Black Friday din aceasta perioada vor fi monitorizate de Antifrauda, anunta ANAF intr-un comunicat. Institutia are si cateva recomandari pentru cei care au venituri din vanzari online, dar si pentru firmele de curierat.
 

Inspectorii Antifrauda din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor monitoriza tranzactiile on line de Black Friday, din acest weekend, precum si obligatiile fiscale care se vor naste in aceasta perioada de reduceri, care conduc la volume foarte mari de vanzari.

In acest context, Directia Generala Antifrauda Fiscala reaminteste si firmelor de curierat ca au obligatia legala a verificarii identitatii reale a vanzatorilor cu care incheie contracte pentru livrarea marfurilor.

Totodata, ANAF incurajeaza conformarea voluntara si reaminteste tuturor persoanelor si firmelor care au avut venituri din vanzari online ca pot accesa facilitatile fiscale privind plata obligatiilor bugetare.

Un control ANAF este iminent! Protejeaza-te impotriva amenzilor foarte dure cu ajutorul ghidului de ultima ora „Controale la comerciantii online”!


De la inceputul operatiunii ”Mercur, inspectorii ANAF au verificat clienti ai firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrari cu plata ”ramburs”, fara plata obligatiilor fiscale aferente, atat persoane fizice care au vandut online en-detail produse achizitionate angro, cat si persoane juridice care au achizitionat intracomunitar sau au importat bunuri, pentru care s-au emis bonuri fiscale sau facturi cu valori subevaluate catre cumparatori a caror identitate este dificil de verificat, apoi le-au comercializat prin intermediul platformelor on line cu livrare direct catre cumparatori.



Astfel, in perioada 1 septembrie – 06 noiembrie, inspectorii ANAF-Antifrauda au finalizat verificarile la 233 contribuabili care au efectuat comert electronic, fiind identificate abateri pentru sanctionarea carora au dispus amenzi si confiscari in valoare totala de 608.157 lei. De asemenea, au fost calculate impozite si taxe datorate in valoare totala de 15,7 milioane lei, iar pentru asigurarea recuperarii creantelor au fost instituite masuri asiguratorii in valoare totala de 7,63 milioane lei.

 

Foto: pixabay.com 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
antifraudacomert onlinecurieratmercur


Data aparitiei: 13 Noiembrie 2020

Votati articolul "Inspectorii Antifrauda vor monitoriza tranzactiile de Black Friday":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X