email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Finantelor: Un milion de contribuabili ar trebui sa depuna Declaratia Unica

Ministrul Finantelor: Un milion de contribuabili ar trebui sa depuna Declaratia Unica
declaratia unicamfpcas si cassobligatii fiscaleimpozit pe venit

Intr-un articol anterior v-am anuntat ca MFP (Ministerul Finantelor Publice) a publicat un document ce cuprinde noul mecanism fiscal privind impozitul pe venit, CAS si CASS. Acesta prezinta oficial cum va arata formularul ce va inlocui sapte formulare, printre care se numara si controversata Declaratie 600. Prin aceasta masura se doreste simplificarea obligatiilor declarative ce tin de impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

Conform datelor Ministerului Finantelor Publice (MFP), bazate pe cifrele din 2017, noua declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale va fi depusa de aproape un milion de contribuabili.

Va reamintim ca declaratia unica uneste sapte declaratii: D200, D201, D220, D221, D600, D604 si D605.

Potrivit institutiei, numarul estimat de contribuabili care vor depune Declaratia unica este de 964.166. In 2017 au depus declaratia 200 un numar de 498.887 persoane, Declaratia 201 - 1.807, Declaratia 220 activitati independente - 344.097, Declaratia 220 cedare folosinta bunuri - 195.556. Numarul de contribuabili pentru care s-au emis decizii de impunere in baza veniturilor declarate in anul anterior - activitati independente este de 221,905, al celor pentru care s-au emis decizii de impunere in baza documentelor depuse (contracte de inchiriere) in anul anterior - pentru cedare folosinta bunuri - chirii in lei - 144.595.

Numarul de contribuabili care au depus in anul 2017 declaratia 221 a fost de 156.991, Declaratia 600 - 77.414, iar la Declaratia 604 - 120.760.

Aceste rezultate se bazeaza pe CNP-urile unice ale persoanelor fizice. Un CNP a fost luat in considerare o singura data, indiferent daca a depus una sau mai multe declaratii de acelasi tip.

Persoanele fizice vor depune anul acesta un singur formular privind veniturile realizate, iar de la 31 martie 2019 acest lucru se va putea face exclusiv online, potrivit unui document al MFP.


Cele sapte declaratii se comaseaza intr-una singura si se depune la un singur termen. Este o singura pagina. Am estimat un milion de contribuabili care trebuie sa depuna aceasta declaratie. Un singur termen de depunere, un singur termen de plata. Se schimba cateva lucruri esentiale. Devii asigurat medical la momentul in care depui formularul si nu la momentul in care platesti. Iti asumi ca esti asigurat medical. Am cautat sa evitam o alte numere”, a declarat ministrul de Finante Eugen Teodorovici la un post de televiziune.

In plus, ministrul de Finante mai anunta ca ”Toti vor fi online in 2019. Cine nu stie, nu poate va fi sprijinit. (...) Cu acest formular se va reduce numarul de personal, la fel costurile de operare la nivel de ANAF, scad costurile”.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia unicamfpcas si cassobligatii fiscaleimpozit pe venit


Data aparitiei: 05 Martie 2018

Votati articolul "Ministrul Finantelor: Un milion de contribuabili ar trebui sa depuna Declaratia Unica":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X