email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordin ANAF privind stabilirea taxei pe poluare

ANAFtaxa de poluare

In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul ANAF pentru aprobarea privind stabilirea taxei pe poluare pentru autovehicule.

Redam mai jos, integral, textul acestui Ordin.

ORDIN
privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 986/2008 pentru aprobarea procedurii privind stabilirea taxei pe poluare pentru autovehicule

In baza prevederilor art. 3 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 686/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

in temeiul prevederilor art. 12 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Art. I. — Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 986/2008 pentru aprobarea procedurii privind stabilirea taxei pe poluare pentru autovehicule, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 498 din 2 iulie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Anexa nr. 1 „Procedura privind stabilirea taxei pe poluare pentru autovehicule” se modifica dupa cum urmeaza:

a) La capitolul I punctul 1.3, litera a) va avea urmatorul cuprins:
„a) ca urmare a solicitarii persoanei fizice sau juridice care intentioneaza sa efectueze prima inmatriculare a unui autovehicul in Romania, sa repuna in circulatie un autovehicul dupa incetarea exceptarii ori scutirii sau sa reintroduca in parcul auto national un autoturism scos din parcul auto national pentru care s-a restituit ultimului proprietar valoarea reziduala a taxei;”.

b) Titlul capitolului II va avea urmatorul cuprins:
„CAPITOLUL II
Stabilirea taxei pe poluare pentru autovehicule la prima inmatriculare in Romania, la repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea exceptarii ori scutirii sau la reintroducerea in parcul auto national a unui autoturism scos din parcul auto national”

c) La capitolul II, punctul 2.12 va avea urmatorul cuprins:
„2.12. Taxa pe poluare calculata de organul fiscal prin decizia comunicata contribuabilului se achita in conditiile prevazute de art. 3 alin. (5) din normele metodologice, iar dovada platii taxei se prezinta autoritatii competente pentru inmatricularea autovehiculului, pentru repunerea in circulatie a autovehiculului dupa incetarea exceptarii ori scutirii sau pentru reintroducerea in parcul auto national a unui autoturism scos din parcul auto national, in cazul in care, la momentul scoaterii sale din parcul auto national, i s-a restituit ultimului proprietar valoarea reziduala a taxei.”

d) La anexa nr. 2, nota de subsol va avea urmatorul cuprins:
„*) Se completeaza cu:
I — solicitare initiala de stabilire a taxei pe poluare in vederea primei inmatriculari in Romania;
R — pentru repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea exceptarii ori scutirii; sau
RI — pentru reintroducerea in parcul auto national a unui autoturism scos din parcul auto national pentru care s-a restituit valoarea reziduala a taxei.”

2. Anexa nr. 2 „Referat de calcul al taxei pe poluare pentru autovehicule” se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 1, care face parte integranta din prezentul ordin.

3. Anexa nr. 3 „Decizie de calcul al taxei pe poluare pentru autovehicule” se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 2, care face parte integranta din prezentul ordin.

4. Anexa nr. 4 „Decizie de calcul al taxei pe poluare pentru autovehiculele care fac obiectul contractelor de leasing” se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 3, care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. II. — Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. III. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
Sorin Blejnar

Bucuresti, 4 aprilie 2011.
Nr. 1.957.


Click aici pentru Anexe




NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ANAFtaxa de poluare


Data aparitiei: 18 Aprilie 2011

Votati articolul "Ordin ANAF privind stabilirea taxei pe poluare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X