email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plata taxelor la raport. Pe ce loc se situeaza tara noastra?

Plata taxelorANAFspatiul privat virtualplata impozitelorprofitulplatiPaying Taxes 2015


Recent a fost facut publicul Raportul "Paying Taxes 2015" al companiei de consultanta si audit financiar Pricewaterhouse. Coopers si Banca Mondiala reafirma eforturile continue ale Ministerului Finantelor Publice si ANAF de a imbunatati serviciile oferite contribuabililor si de a simplifica modul de plata al taxelor si impozitelor datorate statului.

Astfel, Romania a urcat pe locul 52, de la pozitia 134 ocupata anul trecut in clasamentul "Paying Taxes 2015" al PwC si Bancii Mondiale.

    Urcarea Romaniei 82 de pozitii in clasamentul "Paying Taxes 2015" ca urmare a validarii metodelor de plata electronice este o dovada certa ca masurile intreprinse in ultimii ani de autoritatile romane in ceea ce priveste eficientizarea procesului de obtinere a datelor si situatiilor fiscale si achitarii taxelor si impozitelor au rezultate bune si trebuie continuate.

    Tara noastra se bucura astfel de cea mai mare urcare in clasament dintre tarile Europei Centrale si de Est. Imbunatatirea relatiei ANAF- contribuabil se datoreaza mai multor proiecte intre care mentionam: extinderea declararii si platii online a obligatiilor fiscale, proiectul privind informatizarea ANAF derulat in parteneriat cu Banca Mondiala care are ca scop cresterea eficientei in colectarea impozitelor si a contributiilor sociale, a disciplinei fiscale si reducerea birocratiei.

    "Paying Taxes 2015" a monitorizat activitatea autoritatilor fiscale din 189 de economii din intreaga lume, raportandu-se la numarul de ore necesare pentru plata taxelor, numarul platilor necesare pentru achitarea taxelor si impozitelor si ponderea acestora in profituri.

    Astfel, fata de datele raportate anul trecut, "Paying Taxes 2015" evidentiaza faptul ca:
        Numarul de ore necesare pentru plata taxelor s-a redus de la 200 ore la 159 in prezent,
        Numarul de plati pe an a scazut de la 39 de plati la 14 plati
        Ponderea taxelor si impozitelor in profitul total a crescut usor de la 42,9% la 43,2%

    In comparatie cu statele din Europa Centrala si de Est, Romania a cunoscut cel mai mare progres al eficientizarii platii taxelor si impozitelor in ultimii doi ani, fiind acum situata in clasament peste tari precum Ungaria (locul 88), Polonia (locul 87), Cehia (locul 119), Slovacia (locul 100) sau Bulgaria(locul 89).

    "Este o veste foarte buna pentru Romania si pentru noi, cei care am lucrat continuu la o noua relatie caracterizata prin respect si implicare intre ANAF si contribuabili. Nu ne vom opri aici, asta este sigur. Avem demarat proiectul Spatiul Privat Virtual pe care de anul viitor il vom extinde in toata tara si atat persoanele fizice cat si persoanele juridice isi vor putea accesa online situatia fiscala. Iar in paralel, taxele si impozitele vor putea fi achitate cu cardul, intr-un punct unic. intr-un orizont de timp scurt spre mediu tara noastra se va putea lauda cu o administratie fiscala moderna si o abordare mult mai umana si prietenoasa a Fiscului fata de contribuabilii onesti", a declarat ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu.

Sursa: ANAF

de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Plata taxelorANAFspatiul privat virtualplata impozitelorprofitulplatiPaying Taxes 2015


Data aparitiei: 21 Noiembrie 2014

Votati articolul "Plata taxelor la raport. Pe ce loc se situeaza tara noastra?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X