email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP prelungeste termenul-limita pentru obligatiile fiscale aferente lunii noiembrie 2014

declaratiidecembrie 201422 decembrietermenul limitaobligatii


Ministerul de Finante a anuntat ca termenul de depunere a declaratiilor fiscale pentru obligatiile aferente lunii noiembrie 2014 si respectiv termenul de plata al acestora a fost stabilit pentru 22 decembrie 2014.

Decizia, inclusa intr-o OUG, a fost luata astazi de Guvern, la propunerea MFP, in scopul sprijinirii mediului de afaceri.

Anterior acestei decizii, termenul era 19 decembrie 2014.

Mai jos regasiti lista obligatiilor fiscale pentru luna decembrie 2014:

Pana la 8 decembrie 2014:

- Declaratia 092 - Declaratie de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania. Se depune de catre contribuabilii inregistrati in scop de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa‑si modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar.


Baza legala: OPANAF 1165/2009

……………………………………………………………………………………………………….

Pana la 10 decembrie 2014:

- Declaratia 010 - Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica. Se depune de catre persoanele juridice care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Baza legala: art. 152, alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; OMEF nr. 262/2007;

***

- Declaratia 020 - Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane. Se depune de persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Baza legala: art. 152, alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; OMEF nr. 262/2007;

***

- Declaratia 070 - Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere. Se depune de catre persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Baza legala: art. 152, alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; OMEF nr. 262/2007;

***

- Declaratia 089 - Declaratie pe propria raspundere pentru indeplinirea conditiei prevazute la art.160 alin.(2) lit.e) pct.2 din Codul fiscal. Se depune de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, conform art.153 din CF stabilite in Romania, conform art. 125^1 alin. (2), cu licenta de furnizare a energ. electrice, care indeplinesc conditia mentionata.

Baza legala: OPANAF 3713/2013

***

- Declaratia 096 - Declaratia de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA in vederea aplicarii regimului de scutire prevazut la art. 152 din Codul Fiscal. Se depune de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 cu perioada fiscala luna calendaristica, si care solicita scoaterea din evidenta platitorilor de TVA.

Baza legala: art. 152, alin. (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal; OPANAF nr. 1.768/2012.

……………………………………………………………………………………………………….

Pana la 15 decembrie 2014:

- Situatia eliberarilor pentru consum de țigarete/țigari și țigari de foi in luna … anul. Se depune de antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

Baza legala:  pct. 77^1, alin. (1) din HG 44/2004

***

- Situatia eliberarilor pentru consum de tutun fin taiat, destinat rularii in tigarete/alte tutunuri de fumat in luna … anul … Se depune de antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

Baza legala:  pct. 77^1, alin. (1) din HG 44/2004

***

- Situatia centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna  pentru luna precendenta. Se depune de operatorii economici care detin autorizatie de utilizator final pentru alcoolul etilic si alte produse alcoolice.

Baza legala: art. 206^58 din Codul fiscal si pct. 111, alin. (25) din HG 1620/2009

***

- Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile pentru luna precendenta. Se depune de catre destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile.

Baza legala: art. 206^50 din Codul fiscal

***

- Situatia privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal  de productie pentru luna precendenta. Se depune de antrepozitarii autorizati pentru productie  produse accizabile, precum si terminalul petrolier cu iesire in port autorizat ca antrepozit fiscal pentru operatiunile desfasurate in incinta acestuia.

Baza legala: art. 206^55 din Codul fiscal si pct. 109 din HG 44/2004

***

- Situatia privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal  de depozitare pentru luna precendenta. Se depune de antrepozitarii autorizati pentru depozitare  produse accizabile, precum si terminalul petrolier cu iesire in port autorizat ca antrepozit fiscal pentru operatiunile desfasurate in incinta acestuia.

Baza legala: art. 206^55 din Codul fiscal si pct. 109 din HG 44/2004

***

- Depunerea jurnalelor privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/navigatie pentru luna precendenta. Se depun de catre antrepozitarii autorizati pentru productie/depozitare.

Baza legala: pct. 113.1, alin. (11) din HG 1620/2009

***

- Depunerea jurnalelor privind achizitiile/  livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/ navigatie pentru luna precendenta. Se depun de catre antrepozitarii autorizati pentru depozitare.

Baza legala: pct. 113.1, alin. (13) din HG 1620/2009

***

- Situatia privind privind livrarile de produse accizabile in luna … anul … pentru luna precendenta. Se depune de operatorii economici care detin autorizatii de expeditor inregistrat.

Baza legala: HG 44/2004, pct. 90.1, alin. (8^1)

***

- Depunerea Evidentei achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna precendenta. Se depune de antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de produse supuse marcãrii.

Baza legala: art. 206^64 din Codul fiscal si pct. 117.2, alin. (9) din HG 1620/2009

***

- Efectuarea platii anticipate de 50% din impozitul pe venitul din activitatile agricole (a doua rata) de catre contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole, stabilite prin norme.

Baza legala: art.74 alin. (5) din Codul fiscal

……………………………………………………………………………………………………….

Pana la 19 decembrie 2014:

- Efectuarea platilor anticipate privind impozitul pe venit   aferente trim. IV 2014 de catre contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, precum si venituri din activitati agricole conform art. 71 din Codul fiscal

Baza legala: art.82 alin. (3) din Codul fiscal

***

- Plata taxei pentru licenta de organizare a jocurilor de noroc, aferenta anului 2014
de catre organizatorii de jocuri de noroc.

Baza legala: OUG 77/2009, art. 14 alin. (2) lit. a, pct. ii

***

- Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, aferenta trimestrului urmator de catre organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si jocurile tip slot-machine

Baza legala: OUG 77/2009, art. 14 alin. (2) lit. b) pct. (i), B

***

- Plata impozitului pe reprezentanta, transa a II-a de catre persoanele juridice straine cu reprezentanta in Romania

Baza legala: 124 alin. (1) din Codul fiscal

***Calendar ANAF depunere declaratii

- Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta de catre platitorii de urmatoarele venituri:

     din drepturi de prop. intelectuala;
     din contracte/ conventii civile si de agent;
     expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
     obt. de o pers. fizica dintr-o asociere cu o pers. juridica
     din premii si jocuri de noroc
     obt. de nerezidenti
     din alte surse

Baza legala: art. 52, alin. (3); art. 52^1, alin. (1) si (4); art. 77, alin. (6); art. 79, alin. (3) si art. 116, alin. (4) si (5) din Codul fiscal.

***Calendar ANAF depunere declaratii

- Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate, aferenta trimestrului IV de catre contribuabilii prevazuti la art. 296^21 alin. (1) lit. a)—e), h) si i) din Codul fiscal

Baza legala: art. 296^24 alin. (4) din Codul fiscal

***Calendar ANAF depunere declaratii

- Declaratia 100 - Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar sau alte termene,  pentru obligatiile bugetului de stat.

Baza legala: OPANAF 3136/2013, anexa 6, cap. I, subcap. 1

***

- Declaratia 112 - Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, pentru obligatiile aferente lunii  precedente.

Baza legala: art. 296^19 din Codul fiscal si OMFP nr. 1.045/2012

***

- Declaratia 224 - Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii precedente.

Baza legala: OPANAF nr. 52/2012

***
- Declaratia 300 - Decontul de taxa pe valoarea adaugata, pentru obligatiile bugetului de stat cu termen lunar, trimestrial, semestrial, anual - dupa caz

Baza legala: art. 156^2 din Codul Fiscal; OPANAF nr. 1.790/2012.

Atentie! Decontul se depune si de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de TVA conform art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal pana la 10 ianuarie 2013;

***

- Declaratia 301 - Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, pentru luna precedenta de catre persoanele mentionate in  instructiunile de completare a formularului, pentru fiecare sectiune.

Baza legala: art. 156^3 din Codul Fiscal; OPANAF nr. 30/2011;

***

- Declaratia 307 - Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata. Se depune de catre persoanele impozabile: pentru operatiunile prevazute la art. 128 alin.(7) al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal.

Baza legala: art. 156^3 din Codul Fiscal; OPANAF 2223/2013;

***

- Declaratia 311 - Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal. Se depune pana la 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei, de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal, pentru declararea si plata TVA aferenta: livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii efectuate si/sau achizitiilor de bunuri si/sau de servicii efectuate ulterior anularii codului de inregistrare in scopuri de TVA.

Baza legala: OPANAF 2224/2013;

***

- Declaratia 390 VIES - Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna precedenta.

Baza legala: art. 156^4 din Codul Fiscal; OPANAF 3162/2011;

***

- Declaratia 394 - Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, pentru declararea operatiunilor desfasurate de catre platitorii de TVA .

Baza legala: OPANAF 1992/2012.

***

- Depunerea Chestionarului pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania de catre persoanele fizice care au sosit in Romania dupa 1 ianuarie 2009 si care continua sa fie prezente in Romania si dupa 1 ianuarie 2012. Persoanele fizice care sosesc in Romania si au o sedere in statul roman o perioada sau mai multe perioade ce depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat.

Baza legala: OMFP 74/2012

***

- Plata taxei pentru activitatea de prospectiune, explorare si exploatare a resurselor minerale de catre titularii licentelor /permiselor pentru  activitatea de prospectiune, explorare si exploatare a resurselor minerale.

Baza legala: Legea 85/2003, art. 44


Sursa: asistenta-contribuabili.ro

de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratiidecembrie 201422 decembrietermenul limitaobligatii


Data aparitiei: 11 Decembrie 2014

Votati articolul "MFP prelungeste termenul-limita pentru obligatiile fiscale aferente lunii noiembrie 2014":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X