email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Demontam Codul fiscal? Ce se intampla, de fapt, cu masurile propuse si ce trebuie sa inteleaga cetateanul

codul fiscalmasurileaviz negativConsiliul fiscalPFAreducerea TVA

In urma cu doar cateva saptamani, premierul Victor Ponta vorbea despre asumarea raspunderii Guvernului in situatia in care va exista un blocaj politic in ce priveste adoptarea Codului fiscal in forma sa finala.

Estimarile in ce priveste cresterile economice au fost, de la bun inceput, mai mult decat optimiste, fapt confirmat de cei mai multi consultanti fiscali si economisti care au dezbatut, in acele zile, masurile propuse.

Chiar daca mediul de afaceri nu a negat unele beneficii, microintreprinderile au cerut imediat noi reglementari in ce priveste impozitul care ar fi urmat sa se aplice acelor firme in regim de microintreprindere care nu aveau cel putin doi angajati.

Pe seama acestora, ar fi urmat sa creasca si numarul locurilor de munca. Codul fiscal aduce insa o majorare semnificativa a impozitarii PFA-urilor (de peste 40%). Masurile de reducere a TVA-ului promit o reducere a pretului la alimente si o crestere a economiei bazata pe consum chiar daca, spun economistii, dezvoltarea economiei nu se poate baza pe consumul populatiei, iar la raft produsele nu se vor ieftini.

Cetatenii trebuie, asadar, sa inteleaga in ce masura Codul fiscal aduce beneficii reale, in ce masura sprijina dezvoltarea economiei pe termen lung, reduce impozitarea si nu aduce cu sine riscul de a mari deficitul bugetar.

Ca argument impotriva noului Cod fiscal este si avizul negativ dat zilele trecute de Consiliul fiscal care a explicat de ce masurile nu sunt sustenabile, atragand totodata atentia ca Romania ar intra din nou intr-o criza economico-financiara daca ar adopta masurile propuse.

Despre argumentele PRO si CONTRA in ce priveste Codul fiscal am scris si aici: Argumente PRO si CONTRA: Promisiunile noului Cod Fiscal

 

Tatiana Grigore
Tatiana Grigore - Economist si consultant fiscal, cu experienta de peste 10 ani in domeniul taxelor si impozitelor

Editor colaborator Contabilul.ro

Urmariti-ne si pe Facebook!

NOUTATI din Legislatia Contabila

[LIVE] Participati la Conferinta Nationala de Contabilitate din 2 Iulie


Va invitam la Video Conferinta
Nationala de Fiscalitate si Contabilitate


Atentie! Video Conferinta din 2 iulie 2024 de la Bucuresti
va fi transmisa LIVE pe Internet! 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul fiscalmasurileaviz negativConsiliul fiscalPFAreducerea TVA


Data aparitiei: 01 Aprilie 2015

Votati articolul "Demontam Codul fiscal? Ce se intampla, de fapt, cu masurile propuse si ce trebuie sa inteleaga cetateanul":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X