Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Inregistrare firma. Sesiune online ANAF: Obligatiile fiscale ale contribuabililor, ulterior inregistrarii la Registrul Comertului

Data aparitiei: 09 Octombrie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
inregistrare firmaregistrul comertuluiformularul 010intreprindere individuala

In data de 7 octombrie,  ANAF a organizat o noua sesiune de asistenta si indrumare online cu tema "Obligatiile fiscale ale contribuabililor, ulterior inregistrarii la Registrul Comertului".

ANAF a facut si de data aceasta unele precizari de care contribuabilii trebuie sa tina cont:

"1. Intrebarile trebuie sa vizeze exclusiv tematica acestei sesiuni si vor fi adresate sub forma comentariilor la aceasta postare. intrebarile legate de alte teme nu vor fi analizate.

2. Inainte de a posta intrebarea dumneavoastra, asigurati-va ca ati parcurs cu atentie intrebarile si raspunsurile primite de celelalte persoane, astfel incat sa evitam repetarea acelorasi intrebari.

3. In functie de numarul intrebarilor adresate pana in ora 16.30 si de complexitatea acestora, raspunsul va fi comunicat pe loc sau ulterior, intr-un timp cat mai scurt".

Regasiti mai jos doua intrebari cu privire la o intreprindere individuala si sediul profesional, precum si referitor la documentele care se depun la ANAF pentru o societate nou-infiintata. De asemenea, prezentam si raspunsurile oferite de ANAF:

Intrebarea nr. 1:

"Avem un I.I. (intreprindere individuala) cu sediul profesional in Ploiesti, al carui titular are domiciliul (din buletin) in Bucuresti. Activitatea o desfasoara la sediul profesional din Ploiesti. In ce localitate trebuie sa se inregistreze la ANAF (dupa ridicarea actelor de constituire de la ONRC)?  Care e articolul din legislatie care precizeaza acest lucru?"

Raspunsul oferit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - ANAF:

Ulterior inregistrarii fiscale la Registrul comertului, aveti obligatia depunerii, in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului, la organul fiscal de domiciliu, respectiv Bucuresti, formularului 220 Declaratia privind venitul estimat/norma de venit, prin care estimati veniturile si cheltuielile ce se vor realiza pentru anul fiscal (art.81 alin.(1) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare).

In situatia in care apar modificari fata de inregistrarea la Registrul comertului, ex: daca deveniti angajator sau platitor T.V.A, aveti obligatia depunerii formularului 070 „Declaratie de inregistrare fiscala/ Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere” la organul fiscal in a carui raza va desfasurati activitatea, respectiv Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova.

Pentru informatii suplimentare puteti apela Call Center-ul la telefon 0314.039.160.

Declaratia 392 se depune la organul fiscal in a carui raza va desfasurati activitatea, respectiv Administratia Judeteana a Finantelor Publice PRAHOVA.

Intrebarea nr. 2:

"Ce documente se depun la ANAF pentru o societate nou-infiintata (neplatitoare de TVA)? Care sunt termenele de depunere?"

Raspunsul oferit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - ANAF:


Informatiile de la Oficiul Registrului Comertului sunt transmise electronic catre ANAF.

Doar in situatia in care se modifica datele declarate la registrul comertului aveti obligatia sa depuneti formularul 010 "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica" ori de cate ori se modifica datele delcrate anterior (de exemplu: dobandirea calitatii de angajator, inregistrarea ca platitor de accize, inregistrarea ca platitor de TVA etc.

In principiu modificarile ulterioare ale datelor declarate initial trebuie aduse la cunostinta organului fiscal competent, in termen de 30 de zile de la data producerii acestora, dar mai sunt si alte termene in functie de situatia in care va aflati.

De aceea va sugeram sa parcurgeti instructiunile de completare ale formularului 010 pe care le gasiti la urmatorul link https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_010_2014.pdf

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X