Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Ghid ANAF. Inregistrarea sediilor secundare si incetarea activitatii sediului secundar

Data aparitiei: 11 Noiembrie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ghid anafinregistrarea sediilor secundaresediul secundarformular 060sedii secundare

ANAF a emis recent un Ghid privind actele justificative necesare eliberarii diverselor categorii de documente/emiterii autorizatiilor solicitate de contribuabili persoane juridice.

Prin acest ghid, instutia isi propune sa ofere informatii de calitate contribuabililor si sa se asigure ca acestia isi pot indeplini facil obligatiile fiscale care le revin. Potrivit ANAF, ghidul se adreseaza atat contribuabililor cat si unitatilor fiscale, in vederea indrumarii acestora si aplicarii unitare a prevederilor legislatiei in vigoare.

Redam mai jos unele aspecte furnizate de ANAF in ce priveste:

- inregistrarea sediilor secundare cu minimum cinci angajati sau declararea sediilor secundare cu mai putin de cinci angajati

- incetarea activitatii sediului secundar cu minimum cinci angajati

- incetarea activitatii sediului secundar cu mai putin de cinci angajati


I. Inregistrarea sediilor secundare cu minimum cinci angajati sau declararea sediilor secundare cu mai putin de cinci angajati

In vederea inregistrarii sediilor secundare cu minimum cinci angajați sau a declararii sediilor secundare cu mai putin de cinci angajati, contribuabilii trebuie sa depuna/prezinte urmatoarele:

a) inregistrarea sediilor secundare cu minimum cinci angajati se face la organul fiscal pe raza caruia se afla sediul secundar - Declaratie de inregistrare/Declaratie de mentiuni pentru sedii secundare - formular 060 (Nota 15), la care se vor depune/prezenta in copie si original si urmatoarele documente:

- copia certificatului de inregistrare fiscala a persoanei juridice de care apartine sediul secundar sau filiala;
- actul de inregistrare a mentiunii privind infiintarea sediului secundar pentru persoanele juridice fara scop patrimonial (incheierea instantei prin care s-a dispus inscrierea modificarii in Registrul asociatiilor si fundatiilor)


- dovada de spatiu pentru sediul secundar declarat;
- declaratie pe proprie raspundere ca are 5 salariati incepând cu data...privind data angajarii celuide-al 5-lea angajat, daca este cazul.

b) Declararea sediilor secundare cu mai putin de cinci angajati se face la organul fiscal in raza caruia se afla inregistrata societatea mama prin completarea formularului- Declaratie privind sediile secundare (Nota 16)

15 Ordinul ministrului finantelor publice Nr. 2296 din 4 decembrie 2007 privind modificarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor

16 Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1329 din 7 septembrie 2004 pentru aprobarea modelului si continutului formularului "Declaratie privind sediile secundare";


II. Incetarea activitatii sediului secundar cu minimum cinci angajati

In vederea incetarii activitatii sediului secundar cu minimum cinci persoane care realizeaza venituri din salarii,  contribuabilii trebuie sa depuna formularul 060 - Declaratie de inregistrare/ Declaratie de mentiuni pentru sedii secundare.

De asemenea, se vor depune/prezenta in copie si original si urmatoarele documente:

- actul de inregistrare a mentiunii privind desfiintarea sediului secundar pentru persoanele juridice fara scop patrimonial (incheierea instantei prin care s-a dispus inscrierea modificarii in Registrul asociatiilor si fundatiilor ) sau

- declaratie pe proprie raspundere a administratorului/reprezentantului legal ca sediul secundar nu mai indeplineste conditiile prevazute in Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa caz;

- certificatul de inregistrare fiscala, in original.


III. Incetarea activitatii sediului secundar cu mai putin de cinci angajati

In vederea incetarii activitatii sediului secundar cu mai putin de cinci salariati, contribuabilii trebuie sa depuna/prezinte urmatoarele:

- o declaratie privind incetarea activitatii sediului secundar;

- actul de inregistrare a mentiunii privind desfiintarea sediului secundar al persoanelor juridice fara scop patrimonial (incheierea instantei prin care s-a dispus inscrierea modificarii in Registrulasociatiilor si fundatiilor ) in copie si original.


Sursa: ANAF






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X