email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce conditii depunem Formularul 307 Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea TVA?

formularul 307regularizarea tvaajustarilecorectieajustarea tvasumele negative

In M.O. nr. 146/2-16 s-a publicat OpANAF 793/2016 prin care s-au reglementat modelul si continutul formularului 307 Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugata.

Formularul 307 se depune de catre:

- persoana impozabila, beneficiara a transferului de active prevazut la art. 270 alin. (7) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, in calitate de succesor al cedentului in ceea ce priveste ajustarea dreptului de deducere, daca nu este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal si nici nu se inregistreaza in scopuri de TVA ca urmare a transferului;

- locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing, daca transferul dreptului la proprietate asupra bunurilor are loc dupa scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA a locatarului/utilizatorului in vaza prevederilor art. 310 alin. (7) din Codul fiscal (respectiv prin nedepasirea plafonului);

- persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 316 alin. (11) lit. a)-e sau h) din Codul fiscal, care a efectuat ajustari incorecte sau nu a efectuat ajustarile de taxa aferenta bunurilor de capital, potrivit pct. 79 alin. (14) din Normele metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin HG 1/2016, cu modificarile ulterioare;

- persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 316 alin. (11) lit. g) din Codul fiscal, care:

* nu a efectuat ajustarile de taxa prevazute de lege in ultimul decont depus inainte de scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA sau a efectuat ajustari incorecte, conform art. 270 alin. (4), art. 304, 305 sau 332 din Codul fiscal;

* trebuie sa efectueze regularizarile/ajustarile prevazute la art. 280 alin. (6) din Codul fiscal si pct. 23 alin. (2) din normele metodologice la art. 287 din Codul fiscal si pct. 25 alin. (4) din normele metodologice, precum si la pct. 67 alin. (12) din normele metodologice, pentru operatiuni realizate inainte de anularea inregistrarii.

Declaratia 307 se depune astfel:

- pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care are loc transferul de active;
- pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care are loc transferul dreptului de proprietate asupra activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing;


- pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit obligatia sau, dupa caz, dreptul de ajustare/corectie a ajustarilor/regularizare a taxei pe valoarea adaugata privind sumele rezultate ca urmare a acestor ajustari/corectii ale ajustarilor/regularizari efectuate.

Suma reprezentand TVA de plata la bugetul de stat rezultata ca urmare a ajustarilor/corectiei ajustarilor/regularizarilor taxei pe valoarea adaugata, declarata prin formularul 311, va fi achitata la bugetul de stat, potrivit reglementarilor legale in vigoare, in lei, in numerar, prin decontare bancara sau prin mandat postal, in contul 20.A.10.01.05 "TVA de plata la bugetul de stat, pentru transferul unor active rezultate ca urmare a ajustarilor", deschis la unitatea Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal competent, codificat cu codul de identificare fiscala al platitorului.

Sumele negative rezultate ca urmare a ajustarii/corectiei ajustarilor/regularizarilor de taxa pe valoarea adaugata efectuate de persoanele impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 316 alin. (11) lit. g) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, se restituie potrivit procedurii legale aplicabile in materie.

 

Sursa: Finante Arges


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul 307regularizarea tvaajustarilecorectieajustarea tvasumele negative


Data aparitiei: 17 Martie 2016

Votati articolul "In ce conditii depunem Formularul 307 Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea TVA?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X