email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Restabilirea unor facilitati la plata impozitelor si taxelor locale pentru veteranii de razboi, vaduvele de razboi si persoanele persecutate politic

codul fiscalveteranii de razboiLegea 227/2015vaduvele de razboiscutiri de impozit

Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, la rubrica Transparenta decizionala a fost publicat un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului fiscal.

Schimbarile legislative propuse vizeaza restabilirea unor facilitati acordate pana la 31 decembrie 2015 veteranilor de razboi, al vaduvelor de razboi, al persoanelor persecutate din motive politice, precum si al celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, care nu se mai regasesc in prezent in Codul fiscal aprobat prin Legea 227/2015.

Pana la 31 decembrie 2015, veteranii de razboi, vaduvele de razboi, persoanele fizice prevazute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in alte legi, beneficiau de scutiri de impozit pe cladiri, impozit pe teren si impozit pe mijloacele de transport. Scutirile erau acordate integral pentru bunurile detinute in comun cu sotii/sotiile persoanelor mentionate.

In temeiul noului Cod fiscal, aprobat prin Legea nr. 227/2015, in vigoare de la 1 ianuarie 2016, pentru cladirile, terenurile si mijloacele de transport detinute in comun cu sotii/sotiile persoanelor fizice din categoriile amintite, facilitatile nu se aplica si pentru cota-parte din dreptul de proprietate pe care o detine sotul/sotia persoanei fizice eligibile. S-a creat, astfel, o limitare a facilitatilor de care aceste categorii speciale de persoane au beneficiat pana la intrarea in vigoare a noului Cod fiscal.



Proiectul de ordin prevede reintroducerea acestor scutiri si aplicarea lor inclusiv pentru perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2016 si data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta.


de Irina Dumitrescu

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
codul fiscalveteranii de razboiLegea 227/2015vaduvele de razboiscutiri de impozit


Data aparitiei: 26 August 2016

Votati articolul "Restabilirea unor facilitati la plata impozitelor si taxelor locale pentru veteranii de razboi, vaduvele de razboi si persoanele persecutate politic":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X