email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF intra peste marile companii din IT. Se modifica din 2017 criteriile de selectie pentru marii contribuabili

marii contribuabilidomeniul itcriterii selectie 2017cifra de afacerispecializare inspectori

Incepand de anul viitor, se vor aplica de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) noi criterii de selectie pentru clasificarea marilor contribuabili la buget. Directia de Administrare a Marilor Contribuabili va avea in vedere si companii cu nume mari in domeniul IT, cum sunt Google sau Facebook.

Prin noile modificari si schimbari ale criteriilor de selectie, se doreste si o administrare unitara pentru firmele mari, dar si pentru grupurile de societati afiliate. Modificarile au la baza si un raport FMI cu privire la deficientele din cadrul proceselor de administrare a marilor contribuabili.

"Ne-am insusit criticile din raport. Reforma Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, facuta de la 1 ianuarie 2016, trebuie imbunatatita, pentru ca suntem convinsi ca ponderea sumelor colectate de la aceasta poate fi mai ridicata decat acum", a declarat Dragos Doros, presedintele ANAF, pentru Profit.ro.

ATENTIE! O modificare importanta consta in faptul ca un criteriu de selectie va fi chiar CIFRA DE AFACERI!

 

Odata cu noile modificari, din 2017, in administrarea DGAMC revin companii mari aflate momentan in insolventa, alaturi de companii cunoscute din domeniu (inclusiv Google sau Facebook) care se afla in prezent sub administrarea directiilor judetene sau de sector ale capitalei, aminteste aceeasi sursa.

Masura unei administrari si atentii specializate va duce la eliminarea coruptiei prin "ruperea legaturilor locale" in contextul in care astfel de afaceri mari nu sunt totusi administrate de DGAMC, ci de directii judetene sau de sector.

DE RETINUT!

 

O alta modificare aduce din nou in discutie si in prim-plan specializarea inspectorilor, aspect criticat nu doar de acelasi raport si specialist, ci si de mediul de afaceri care a atras de multe ori atentia asupra unor abuzuri frecvent intalnite in practica, precum si in ce priveste sistemul care influenteaza veniturile inspectorilor in functie de rezultatele acestora in cadrul controalelor demarate.

RECOMANDARI PE ACEEASI TEMA:

>> Personal insuficient pregatit, inspectii care vizau probleme neimportante, organizare defectuoasa. Expert strain despre Directia de Administrare a Marilor Contribuabili


>> Despre abuzuri sau lipsa de pregatire a unor inspectori fiscali si alte probleme ANAF in relatia cu contribuabilul. Dezbatere cu prezenta MFP


Potrivit presedintelui ANAF, citat de aceeasi sursa, exista 15 servicii la mari contribuabili, alocate pe domenii de activitate si distribuite efectiv din mai 2016. In ce priveste noile planuri de viitor, acesta a explicat:

"De la 1 ianuarie 2017, am dori sa angajam la DGAMC nu doar economisti si juristi, ci si tehnicieni in anumite domenii, cum ar fi chimisti, ingineri etc, care sa poata intelege procesele tehnologice, astfel incat deciziile inspectorilor fiscali sa fie luate in cunostinta de cauza, in functie de activitatea economica, dar si de procesul tehnologic. Dealtfel, prin aceste angajari vom pune in practica prevederea din Codul de Procedura Fiscala, potrivit careia se fac constatari tehnico-stiintifice, cum se intampla si in celelalte state membre".

Reorganizarea structurii interne a DGAMC va insemna din 2017 si un management pe componente si o subordonare divizata.

 


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
marii contribuabilidomeniul itcriterii selectie 2017cifra de afacerispecializare inspectori


Data aparitiei: 05 Octombrie 2016

Votati articolul "ANAF intra peste marile companii din IT. Se modifica din 2017 criteriile de selectie pentru marii contribuabili":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X