Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Ajustari pentru deprecierea imobilizarilor complet amortizate. Cum facem CORECT scaderea din contabilitate pentru a evita pierderile?

Data aparitiei: 16 Martie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ajustari pentru depreciereimobilizariamortizaredepreciere ireversibila

O zi de succes reprezinta o zi fara greseli sau o zi in care am rezolvat probleme sau reparat greseli. Nu toate zilele sunt perfecte, dar toate lucrurile pot fi imbunatatite. Asa ca ceea ce ne propunem prin aceste studii de caz este sprijinul specializat care preintampina multe erori si care va ajuta sa invatati rapid si eficient din situatii concrete si solutionate de experti.

In analiza de mai jos, iata care sunt datele: "Compania are in dotare un aparat complet amortizat a carui valoare in contabilitate este de 40.000 lei. Aparatul a suferit daune motiv pentru care s-a apreciat ca valoarea a scazut drastic. Care este monografia contabila prin care se va inregistra deprecierea ireversibila si ce documente se intocmesc? Cum se poate scadea valoarea din contabilitate?"

 

Potrivit punctului 85 alin. (2) din OMFP 1802/2014, corectarea valorii imobilizarilor necorporale  si corporale  si aducerea lor la nivelul valorii de inventar se efectueaza, in functie de tipul de depreciere existenta, fie prin inregistrarea unei amortizari suplimentare, in cazul in care se constata o depreciere ireversibila, fie prin constituirea sau suplimentarea ajustarilor pentru depreciere, in cazul in care se constata o depreciere reversibila a acestora.
 
Deci, considerand ca valoarea de 40.000 lei este o valoare pe care ati atribuit-o aparatului dupa ce a fost amortizat integral (considerand ca acesta mai poate fi amortizat), puteti inregistra deprecierea ireversibila prin inregistrarea unei amortizari suplimentare.
 
Daca suma de 40.000 nu este o valoare noua data aparatului, iar aparatul respectiv este complet amortizat, valoarea neta de prezentat in situatiile financiare (deci si valoarea contabila) este 0. In aceasta situatie, nu aveti ce ajustari sa efectuati.
          

Raspuns oferit pentru

www.portalcontabilitate.ro de Daniel Crevelescu - Economist

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X