email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Taxa de solidaritate si impozitul pe cifra de afaceri ar putea sa nu se mai aplice

taxa de solidaritateimpozitul pe cifra de afacerisalarii netevenituri

Doua dintre masurile deja controversate anuntate de guvernul Mihai Tudose ar putea sa nu se mai aplice. Taxa de solidaritate ar urma sa fie de 25% pentru persoanele care ating plafonul de minim 10 salarii minime pe economie, ceea ce inseamna, ca cifra, 14.500 lei. Taxa de solidaritate a fost propusa pentru ce depaseste 14.500 lei net.

Chiar si asa, prin comparatie, in tari precum Italia o astfel de taxa este de doar 5% pentru cei care castiga peste 90.000 de euro pe an si de 10% pentru cei care castiga peste 150.000 de euro anual. Un procent de un sfert la suta din salarii si care depaseste cu mult impozitul pe venit inseamna o reducere extrem de mare a veniturilor si care s-ar apropia de injumatatirea veniturilor (41% impozitare).

Conform unor surse oficiale, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, ca taxa de solidaritate și impozitul pe cifra de afaceri nu se vor aplica daca se va constata "ca fac rau" economiei. De retinut ca desi guvernul propus de PSD a facut public acest program de guvernare, reactiile mediului de afaceri nu au intarziat sa apara, fiind vehemente si atragand atentia ca impozitul pe cifra de afaceri contravine directivelor europene si ca, daca ar fi aplicat, Romania ar risca procedura de infringement. Mai mult, economistii au atras atentia cu privire la faptul ca odata cu acest impozit, 2 din 3 firme mari din Romania ar intra in insolventa. Inclusiv guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a atras atentia cu privire la acest impozit, considerand ca e bun doar daca ai un birt ca afacere. 

"Daca creeaza defectiuni in alta parte a economiei nu va fi aplicata", a precizat Liviu Dragnea vorbind despre impozitul pe cifra de afaceri, in contextul reactiilor din aceasta perioada. 

"Cele doua masuri sunt cuprinse in varianta revizuita a programului de guvernare, cu care premierul Tudose s-a prezentat in fata Parlamentului. Cu toate astea, imediat dupa ce masurile au fost facute publice de presa si au fost unanim criticate de mediul de afaceri, premierul Tudose si-a exprimat, pe surse, scepticismul in privinta aplicarii lor", informeaza Republica.ro

Aceeasi sursa scrie ca "o pozitie foarte transanta in aceasta chestiune au avut-o companiile americane din Romania, care prin organizatia profesionala care le reprezinta, AmCham, au criticat noua "revolutie fiscala" incercata de Liviu Dragnea.”

Ambasadorul american Hans Klemm si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis au accentuat ieri, aflati la Ambasada SUA, cu ocazia Zilei Americii, ca Statele Unite asteapta de la Romania un mediu fiscal predictibil si stabil.

In ce priveste discutiile cu Mihai Tudose pe aceasta tema, Liviu Dragnea  a declarat, conform aceleiasi surse:

"Am avut o discutie aplicata cu dl. Tudose in timpul receptiei si dupa receptie". De asemenea, sursa citata a mentionat ca au existat discutii si cu Calin Popescu Tariceanu, acesta din urma exprimandu-si opozitia fata de masurile fiscale incluse in noul program de guvernare.

 


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxa de solidaritateimpozitul pe cifra de afacerisalarii netevenituri


Data aparitiei: 05 Iulie 2017

Votati articolul "Taxa de solidaritate si impozitul pe cifra de afaceri ar putea sa nu se mai aplice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X