email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MAI schimba Ordonanta Guvernului nr. 44/2004. Noi reglementari privind formele de protectie pentru cetatenii straini

MAI schimba Ordonanta Guvernului nr. 44/2004. Noi reglementari privind formele de protectie pentru cetatenii straini
proiect de legeguvern

Ministerul Afacerilor de Interne (MAI) are planuri mari in ceea ce priveste Ordonanta Guvernului nr. 44/2004 prin care se urmareste facilitarea integrarii sociale a strainilor care au dobandit o forma de protectie in Romania, prin asigurarea accesului la urmatoarele drepturi: dreptul la un loc de munca, dreptul la o locuinta, dreptul la asistenta medicala si asistenta sociala, asigurari sociale, dreptul la educatie, precum si, prin derularea de activitati specifice de acomodare culturala, consiliere si invatare a limbii romane, reunite in programe de integrare.

Acest proiect legislativ are la baza faptul ca gradul de ocupare al centrelor regionale pentru straini din cadrul Inspectoratului pentru Imigrari este de peste 100% in prezent si se considera ca va mai avea loc o crestere in viitorul apropiat.

Mai jos descoperiti primele articole care au fost modificate de catre MAI si noile reglementari pe care le cuprind.


Art. 6 - Strainii care au dobandit o protectie internationala in Romania au acces la dobandirea unei locuinte sociale in conditiile stabilite de Legea nr. 114/1996 privind locuintele, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.”

Art.7 – (1) Strainii care au dobandit o protectie internationala in Romania au acces la asistenta medicala in aceleasi conditii stabilite de lege pentru cetatenii romani.

(2) Strainii care au dobandit protectie internationala in Romania si se incadreaza in una din categoriile prevazute la art.224 alin.(1) literele (a), (b), (d), (e) si (f) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de asigurare fara plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

(3) Strainilor beneficiari ai protectiei internationale in Romania care au obtinut calitatea de asigurat, li se emite de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate codul unic de identificare in sistemul de asigurari sociale de sanatate, care va fi inscris in cardul de sanatate."


"Art.10(1) In vederea integrarii in sistemul de invatamant romanesc, minorii care au dobandit o protectie internationala in Romania beneficiaza pe durata unui an scolar de un curs intensiv si gratuit de initiere in limba romana. Inscrierea se face pe tot parcursul anului calendaristic, iar sustinerea cursului poate continua pe parcursul anului scolar urmator, dupa caz."


"Art. 18 - (1) Pe baza fisei de evaluare se intocmeste un plan individual de masuri in vederea integrarii, denumit in continuare plan individual, ce cuprinde obiectivele stabilite pentru beneficiar, termenele de realizare, activitatile necesare pentru atingerea obiectivelor, persoanele, institutiile si/sau organizatiile responsabile si decizia Inspectoratului General pentru Imigrari cu privire la comunitatea locala in care urmeaza sa se desfasoare activitatile din programul de integrare.(2) Activitatile si beneficiile ce pot fi incluse, singure sau cumulat, in cadrul planului individual prevazut la alin.(1) sunt urmatoarele:

a) activitati de consiliere si sprijin pentru asigurarea accesului la drepturile enumerate la art.1 lit.a);
b) sesiuni de acomodare culturala;
c) cursuri de invatare a limbii romane;
d) activitati educative si recreationale;
e) ajutor nerambursabil;
f) ajutor material in cuantum egal cu cel acordat solicitantilor unei forme de protectie internationala;
g) cazare in unul din Centrele regionale de proceduri si cazare a solicitantilor de azi din subordinea Inspectoratului General pentru Imigrari, in functie de numarul locurilor de cazare disponibile;
h) alte tipuri de activitati sau beneficii stabilite in functie de nevoile individuale ale strainului si acordate de catre organizatii neguvernamentale sau autoritati ale administratiei publice locale.
(3) Planul individual prevazut la alin.(1) este semnat de beneficiar, de personalul desemnat din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari si, in functie de nevoile individuale ale persoanei in cauza, de reprezentantii organizatiilor neguvernamentale cu atributii in domeniul integrarii implicati in asistenta beneficiarului si/sau reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice locale sau ai altor institutii cuatributii in domeniul integrarii strainilor care au dobandit o protectie in Romania.
(4) Planul individual prevazut la alin.(1) se comunica beneficiarului, personal, prin posta sau prin afisare la sediul structurii Inspectoratului General pentru Imigrari care a acordat forma de protectie, implementarea fiind monitorizata de personalul desemnat din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari."

 

Potrivit site-ului legestart.ro, la finalul proiectului legislativ, postat in dezbatere publica pe pagina MAI tip de 20 zile, dupa care va fi adoptat de Guvern, cu semnatura mai multor ministri, se prevad si cheltuielile aferente masurilor propuse:
 

Costuri privind cheltuielile cu inchirierea unei locuinte private sau din fondul public, precum si utilitatile lunare aferente:

Chirie: 450 lei/luna x 12 luni = 5.400 lei
Intretinere vara: 120 lei/luna x 6 luni = 720 lei
Intretinere iarna: 155 lei/luna x 6 luni = 930 lei
Total = 7050 lei/persoana cu o forma de protectie pe perioada programului de integrare (12 luni)
La o estimare de 300 de persoane care obtin o forma de protectie si se inscriu in programul de integrare rezulta un cost de: 300 x 7050 = 2.115.000 lei
 
Costuri privind asigurarea hranei si a necesarului de imbracaminte:

Hrana: 10 lei/zi x 30 zile = 300 lei
Imbracaminte de vara (perioada aprilie – septembrie) = 67 lei
Imbracaminte de iarna (perioada octombrie – martie) = 100 lei
Servicii: 6 lei/zi x 30 zile = 180 lei
Total = 580 lei/solicitant de azil pentru o perioada de 1 luna

La o estimare de 700 de persoane care obtin o forma de protectie si se inscriu in programul de integrare rezulta un cost pentru o luna de zile de: 700 x 580 = 406.000 lei
 
Costuri privind subventionarea chiriei cu 50% pentru o persoana careia i se prelungeste programul de integrare cu 6 luni:

Chirie: 225 lei/luna X 6 luni = 1350 lei

La o estimare de 50 de persoane carora li se prelungeste programul de integrare cu 6 luni rezulta un cost de: 50 x 1350 = 67.500 lei

 

Puteti consulta legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 44/2004 aici. >>


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile


Atentie: au aparut monografii anului 2022!

Ai la dispozitie 70 monografii:

- noi-noute, variate, complexe, actuale, controversate si legale
- grupate pe domenii de cel mai mare interes
- usor de accesat, usor de inteles, usor de aplicat
- gata de personalizat cu datele operatiunilor tale

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
proiect de legeguvern

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 07 Decembrie 2017


Votati articolul "MAI schimba Ordonanta Guvernului nr. 44/2004. Noi reglementari privind formele de protectie pentru cetatenii straini":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 07 Decembrie 2017 ARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X