Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | Altele

Gabriel Biris, despre Declaratia unica: Raman discrepante uriase intre CAS si CASS

Data aparitiei: 13 Martie 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Gabriel Biris, despre Declaratia unica: Raman discrepante uriase intre CAS si CASS
cas si cassougdrepturi de autorpfa

Gabriel Biris, fost secretar de stat în Ministerul Finantelor Publice in guvernul tehnocrat, a postat pe pagina lui de Facebook cateva observatii interesante in ceea ce priveste proiectul unei noi OUG de modificare a Codului fiscal, publicat saptamana trecuta de catre MFP.


Fostul secretar de stat considera ca:

"1. Ideea unei singure declaratii unice depuse pana pe 15 martie (15 iulie in 2018) a anului urmator este una buna si trebuie salutata. Este o simplificare binevenita. Ideea includerii in aceasta declaratie si a CAS si CASS era de altfel inclusa si in proiectul de OUG din septembrie 2016.

2. Ideea trecerii la autoimpunere este de asemenea excelenta si trebuie salutata, simplifica foarte mult administrarea si reduce costurile. Vor fi cu peste 1 milion de decizii de impunere mai putin, ceea ce nu este putin lucru. Si aceasta idee era inclusa in proiectul de OUG din septembrie 2016.

3. Nu stiu cat de buna este ideea renuntarii la platile anticipate in cazul PFA/PFI. Tinand cont ca totusi vorbim de 10% impozit si ceva maruntis pentru CAS, CASS probabil ca nu vor fi probleme cu capacitatea de plata. Masura induce totusi un cost bugetar (costul finantarii sumelor ce nu vor mai fi incasate in timpul anului), dar acesta este neglijabil si ar putea fi compensat de economie rezultate din simplificare.

4. Am vazut ca veniturile din drepturi de autor au fost scoase din categoria veniturilor din activitati independente si incluse intr-un capitol separat, ceea ce face ca prevederile cu privire la o eventuala retratare in venituri din salarii si asimilate sa nu mai fie posibila. Drepturile de autor devin o struto-camila: sunt impuse precum activitatile independente, dar impozitul si contributiile sunt retinute de platitor. De ce? Simplu si practic: guvernul PSD spera sa isi atraga simpatia presei.


 

Raman discrepantele uriase dintre CAS si CASS datorate de majoritate (salariati) si cele datorate de minoritate (PFA/PFI/drepturi de autor/altele). Vad ca pentru solutionarea acestor probleme (inclusa si ea in pproiectul de OUG din septembrie 2016) mai e de asteptat…"


Sursa: Facebook.com






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X