email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Registrul ONG-urilor, un nou motiv de scandal intre contribuabili si Finante

Registrul ONG-urilor, un nou motiv de scandal intre contribuabili si Finante
registrul entitatilorspvongregim fiscal

Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, introdus de la 1 aprilie, a starnit o multime de controverse in randul contribuabililor implicati direct. ONG-urile au fost obligate sa se inscrie in acest registru online pentru a beneficia in continuare de finantare incepand cu data de 1 aprilie. Pe langa faptul ca a aparut o noua obligatie, registrul si cererea necesara pentru inregistrare (formularul 163) a fost publicate pe site-ul ANAF pe ultima suta de metri, chiar pe 1 aprilie.

Noul registru a reprezentat inca de la aparitie un nou motiv de scandal intre contribuabili si Finante. Una dintre postarile facute de MFP pe pagina de Facebook a starnit comentarii care de care mai intense.

“Ministerul Finantelor Publice sprijina initiativele valoroase ale societatii civile, iar introducerea Registrului special reprezinta doar o modalitate de a asigura corectitudinea si transparenta sponsorizarilor si a sumelor directionate de persoanele fizice si juridice. Astazi sunt inscrise in Registrul special si pot beneficia de noul regim fiscal peste 700 de asociatii non- profit, printre care si Asociatia Daruieste Viata.  Din aprilie 2019, la propunerea MFP, s-a majorat la 3,5% suma care poate fi directionata de persoanele fizice si juridice din impozitul pe venit, pentru sustinerea entitatilor non-profit inscrise in registru”, se precizeaza in postarea facuta de Finante pe Facebook.

Comentariile contribuabililor nemultumiti nu au intarziat sa apara.

“In Codul de Procedura Fiscala scrie ca daca statul detine informatii fiscale despre contribuabili nu trebuie sa le mai ceara acestora, ci trebuie sa faca rost singur de ele, prin colaborarea cu alte institutii daca este necesar. Care este logica acestei masuri?”

“nu stiu ce sa spun despre existenta registrului. Mie acum 30 de secunde imi spune ca pagina nu exista.

Rusine sa va fie pentru toate barierele pe care ati incercat sa le puneti ONG-urilor care produc schimbari benefice in societate!

“registrul acesta e inutil. Trebuia sa fie gata din martie, pentru a fi functional la 01 aprilie, nu la 10.04 sa apara primele inregistrari.”

Cat a durat pana ati inventat acest registru care birocratizeaza si mai mult munca ong-urilor?”

“Restul ONG-urile cum pot sa verifice statusul cererilor? Site-ul dumneavoastra nu este functional.”

Acestea sunt doar cateva dintre comentariile publicate la postarea de pe pagina MFP.
 

Nemultumirea contribuabililor apare si din cauza faptului ca SPV (Spatiul Privat Virtual) nu poate fi folosit. Intr-o postare publica facuta de ANAF este precizat ca "Peste un milion de contribuabili sunt inrolati in Spatiul Privat Virtual
SPV permite obtinerea informatiilor privind situatia fiscala, depunerea electronica a declaratiilor fiscale si primirea electronica a documentelor si a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spatiul Privat Virtual au aceeasi putere juridica, asemenea celor comunicate prin posta sau la ghiseu. Instructiunile privind inrolarea in Spatiul Privat Virtual sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro."

Pentru multe servicii oferite de ANAF, contribuabilii trebuie sa se inarmeze cu rabdare. Spre exemplu, pentru solutionarea cererii 163, trebuie sa astepte 10 zile de la depunere, dupa care este emis formularul 164 -  „Decizie privind aprobarea/respingerea cererii de inscriere in Registrul entitatilor/unitatilor de cult”. De abia dupa aceea ONG-ul va fi inscris in registru ANAF. 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
registrul entitatilorspvongregim fiscal


Data aparitiei: 15 Aprilie 2019

Votati articolul "Registrul ONG-urilor, un nou motiv de scandal intre contribuabili si Finante":
Rating:

Nota: 4.21 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X