email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul nr. 400/2019 – modificari legislative in sfera jocurilor de noroc

Ordinul nr. 400/2019 – modificari legislative in sfera jocurilor de noroc
jocuri de noroclegea 207/2015monitorul oficial

In Monitorul oficial nr 897 din 6 noiembrie 2019 a fost publicat Ordinul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc nr. 400/2019. Prin acest act normativ se aproba modelul de decizie referitoare la obligatiile bugetare accesorii reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere, procedura privind modalitatea de notificare a operatorilor economici - organizatori de jocuri de noroc licentiati si modelul de instiintare de plata pentru contributia anuala prevazuta la art. 10 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.


Va prezentam mai jos cateva dintre principalele modificari aduse prin Ordinul nr. 400/2019:

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc aplica procedura de instiintare de plata a operatorilor economici licentiati care deruleaza activitate si care datoreaza contributia prevazuta de lege pentru anul 2019-2020, precum si pentru anii urmatori de valabilitate a licentei, cu minimum 10 zile inainte de expirarea termenului prevazut la art. 14 alin. (2)lit. a)din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc sau odata cu eliberarea deciziei de acordare a licentei pentru operatorii care au obtinut licenta dupa aceasta data.

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, prin structura cu atributii stabilite prin lege, procedeaza la emiterea instiintarilor de plata, in vederea comunicarii catre operatorii economici care deruleaza activitate in perioada 2019-2020, precum si pentru perioada de valabilitate a licentei, in vederea achitarii creantei bugetare conform prevederilor legale in vigoare, documente prin care vor fi comunicate sumele de plata corespunzatoare contributiilor anuale, de natura creantelor bugetare datorate de catre acestia.
 

Instiintarile vor fi comunicate tuturor operatorilor economici prevazuti la art. 10alin. (4)din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, pentru urmatoarele contributii:
 

a) pentru organizatorii de jocuri de noroc la distanta licentiati din clasa I - 5.000 euro/an;
b) pentru persoanele juridice implicate direct in domeniul jocurilor de noroc traditionale si la distanta licentiate din clasa II - 1.000 euro/an;
c) pentru organizatorii de jocuri de noroc la distanta monopol de stat clasa III - 5.000 euro/an;
d) pentru organizatorii de jocuri de noroc traditionale licentiati - 1.000 euro/an.


Instiintarea de plata va contine obligatoriu urmatoarele date:

a) datele de identificare ale Oficiului National pentru Jocuri de Noroc;
b) denumirea operatorului, domiciliul fiscal/sediul social, codul de identificare fiscala, denumirea contributiei, tipul de organizator, suma datorata in euro si contul in care urmeaza a se vira debitul.


Instiintarea de plata va fi intocmita o singura data, pentru fiecare operator economic licentiat in domeniul jocurilor de noroc, si va cuprinde cuantumurile datorate anual in euro si scadentele corespunzatoare, pe perioada de valabilitate a licentei.

Contributia anuala se va achita in lei, prin transformarea sumelor exprimate in moneda euro, la cursul de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, valabil la data achitarii.


Comunicarea instiintarii de plata se face in modul urmator:

a) prin prezentarea reprezentantului persoanei juridice sau a persoanei imputernicite de catre aceasta, dupa caz, la sediul Oficiului si primirea sub semnatura a instiintarii de plata, data comunicarii fiind data ridicarii actului;

b) prin posta, la sediul social al persoanei juridice sau al persoanei imputernicite de catre aceasta, dupa caz, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire, precum si prin alte mijloace, daca se asigura transmiterea textului instiintarii de plata si confirmarea primirii acesteia;

c) prin remiterea, sub semnatura, a instiintarii de plata de catre persoanele imputernicite sau structurile teritoriale ale Oficiului, data comunicarii fiind data remiterii sub semnatura a instiintarii de plata;

d) prin publicitate, daca comunicarea nu s-a putut realiza prin celelalte modalitati mentionate la lit. a)-c). Comunicarea prin publicitate se face prin afisarea, concomitent, la sediul Oficiului si pe pagina de internet a acestuia a unui anunt in care se mentioneaza ca a fost emisa instiintarea pe numele persoanei juridice sau al persoanei imputernicite de catre aceasta, dupa caz. Instiintarea de plata se considera comunicata in termen de 15 zile calendaristice de la data afisarii anuntului;

e) in cazul societatilor aflate in procedura insolventei sau in dizolvare, potrivit legii, comunicarea actului administrativ se face administratorului judiciar/lichidatorului judiciar la locul indicat de acesta ori de cate ori se solicita, in scris, acest lucru.


Decizia referitoare la obligatiile bugetare accesorii reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere

Nivelul cotei de dobanda si penalitate de intarziere va fi conform prevederilor legale valabile pentru perioada pentru care se calculeaza dobanzile si penalitatile de intarziere.

- pana la data de 5 a lunii urmatoare inclusiv, daca data comunicarii prezentei decizii este cuprinsa in intervalul 1-15 din luna;
 pana la data de 20 a lunii urmatoare inclusiv, daca data comunicarii prezentei decizii este cuprinsa in intervalul 16-31 din luna.

Contributia anuala se va achita in lei, in contul RO47TREZ70020E160112XXXX, prin transformarea sumelor exprimate in moneda euro la cursul de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, valabil la data achitarii.

Daca obligatiile de plata privind contributiile anuale nu sunt achitate in termenul si in cuantumul prevazute, instiintarea devine titlu executoriu si se executa potrivit Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

NOU in Contabilitate: modificarile pentru 2022


Uitati de neclaritati, ambiguitati, greseli si amenzi!

Ghidul practic al contabilitatii va arata intotdeauna, cu promptitudine, cum trebuie abordata si rezolvata fiecare sarcina din activitatea dvs. profesionala.

- Legislatie explicata
- Exemple detaliate
- Monografii contabile complete

...Vezi AICI lista completa <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
jocuri de noroclegea 207/2015monitorul oficial

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 13 Noiembrie 2019


Votati articolul "Ordinul nr. 400/2019 – modificari legislative in sfera jocurilor de noroc":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 13 Noiembrie 2019 ARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X