email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantele au renuntat la amanarea termenului de depunere a declaratiilor de la 25 martie, dar permit intarzierile

Finantele au renuntat la amanarea termenului de depunere a declaratiilor de la 25 martie, dar permit intarzierile
declaratii fiscaletvapopriridobanzicertificate de situatii de urgenta

Finantele au clarificat situatia privind depunerea declaratiilor fiscale care au termen limita data de 25 martie. Institutia a renuntat la propunerea de prorogare a termenului de depunere a acestor formulare, potrivit unui comunicat de presa.
 

Cu toate acestea, “conducerea Ministerului Finantelor Publice si ANAF asigura contribuabilii ca toate cazurile exceptionale si argumentate de intarzieri in depunerea declaratiilor vor fi tratte cu toata deschiderea si indulgenta prevazuta de lege.”

Printre masurile anuntate initial de Ministerul Finantelor Publice si ANAF pentru sustinerea mediului de afaceri in contextul coronavirusului, s-a numarat si amanarea depunerii declaratiilor de la 25 martie la 25 aprilie. Cum nu aparuse nimic oficial despre aceasta masura, s-a iscat confuzie in mediul fiscal-contabil. Specialistii au constatat ca, pentru obtinerea certificatelor de situatie de urgenta, ar putea fi necesara depunerea declaratiilor la timp. La solicitarea noastra, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a raspuns ca nu poate sa ofere cu certitudine aceasta informatie pentru ca se asteapta forma finala a actului normativ si publicarea in Monitorul Oficial.

Avand in vedere ca Ministerul Finantelor Publice a lansat un amplu program de garantare si subventionare a creditelor pentru IMM in scopul de a sustine mediul privat si in special sectoarele lovite puternic de criza cauzata de virusul COVID-19, dar si masura de a rambursa cat mai urgent TVA pentru a asigura fluxul de capital, injectii de capital catre companii, iar pentru a beneficia de o rambursare companiile trebuie sa aiba o situatie fiscala actualizata. 


Va reamintim seria vasta de masuri luata de MFP si ANAF:

 

  • nu se calculeaza si nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale scadente incepand cu data intrarii in vigoare a ordonante de urgenta si neachitate pana la 30 de zile dupa incetarea starii de urgenta;
     
  •  aceste obligatii fiscale nu sunt considerate obligatii fiscale restante;
     
  •  se suspenda sau nu incep masurile de executare silita prin poprire a creantelor bugetare, cu exceptia executarilor silite care se aplica pentru recuperarea creantelor bugetare stabilite prin hotarari judecatoresti pronuntate in materie penala. Masurile de suspendare a executarii silite prin poprire asupra sumelor urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati banesti se aplica, prin efectul legii, de catre institutiile de credit sau tertii popriti, fara alte formalitati din partea organelor fiscale.

Aceste masuri fiscale inceteaza in termen de 30 de zile de la incetarea starii de urgenta. 


 

OUG nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.230 din 21 martie 2020. 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratii fiscaletvapopriridobanzicertificate de situatii de urgenta


Data aparitiei: 21 Martie 2020

Votati articolul "Finantele au renuntat la amanarea termenului de depunere a declaratiilor de la 25 martie, dar permit intarzierile":
Rating:

Nota: 3.62 din 5 din 21 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X