email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ONRC explica prevederile Legii 208/2020 referitoare la Registrul Comertului si declaratia privind beneficiarul real

ONRC explica prevederile Legii 208/2020 referitoare la Registrul Comertului si declaratia privind beneficiarul real
declaratie beneficiar realregistrul comertuluiLegea nr. 129/2019

ONRC (Oficiul National al Registrului Comertului) aduce cateva clarificari importante privind noutatile introduse prin Legea nr. 208/2020, care a intrat in vigoare incepand cu 26 septembrie 2020.

Reamintim ca actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 869 din 23 septembrie 2020 si ca a modificat si completat mai multe acte normative.

Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, republicata, dupa cum urmeaza:

La articolul 18, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins: „In absenta comerciantului persoana fizica, respectiv a reprezentantului asociatiei familiale, semnatura acestuia poate fi inlocuita prin prezentarea la registrul comertului, de catre avocat, a imputernicirii avocatiale care contine semnatura clientului, respectiv a comerciantului persoana fizica sau a reprezentantului asociatiei familiale. Semnatura persoanei fizice trebuie data personal in fata avocatului si va fi folosita in intreaga activitate a comerciantului persoana fizica, respectiv a reprezentantului asociatiei familiale.”.

La articolul 19, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Dovedirea specimenului de semnatura a administratorilor si, dupa caz, a reprezentantilor societatilor, precum si a persoanelor imputernicite in conditiile legii sa reprezinte regiile autonome sau organizatiile cooperatiste se face cu respectarea prevederilor art. 18 alin. (2)-(4).”.

Astfel, potrivit modificarilor si completarilor aduse Legii nr. 26/1990 de Legea nr. 208/2020, specimenul de semnatura al persoanei fizice autorizate/titularului intreprinderii individuale/reprezentantului intreprinderii familiale, al administratorului sau, dupa caz, al reprezentantilor societatii  poate fi cuprins in imputernicirea avocatiala depusa in sustinerea cererii, explica ONRC.
 

Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa cum urmeaza:


La articolul 56, alineatul (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins: “Declaratia prevazuta la alin. (1) se poate da in fata reprezentantului oficiului registrului comertului sau se poate depune, personal sau prin reprezentant, avand data certa, data de notarul public ori atestata de avocat.”.

Astfel, potrivit modificarilor si completarilor aduse Legii nr. 129/2019 de Legea nr. 208/2020, Declaratia privind beneficiarul real al persoanei juridice prevazuta la art. 56 alin. (1) poate fi data fie in fata reprezentantului oficiului registrului comertului sau poate fi depusa, avand data certa, data de notarul public ori atestata de avocat, specifica ONRC.

Mai multe informatii puteti citi pe site-ul onrc.ro.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratie beneficiar realregistrul comertuluiLegea nr. 129/2019


Data aparitiei: 30 Septembrie 2020

Votati articolul "ONRC explica prevederile Legii 208/2020 referitoare la Registrul Comertului si declaratia privind beneficiarul real":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X