email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce un vestiar metalic e absolut necesar pentru elevi?

De ce un vestiar metalic e absolut necesar pentru elevi?
scoalaeducatievestiareimobiliareelevi

Imaginea elevilor care merg sa isi ia cartile sau caietele, inainte de fiecare ora de curs, dintr-un vestiar metalic este una clasica pentru filmele americane cu adolescenti. Aceasta solutie de depozitare a inceput sa fie adoptata si de scolile romanesti, insa deocamdata intr-o masura mai mica decat ar fi necesar.

Intr-adevar, una din discutiile care apar in fiecare an in spatiul public romanesc, alaturi de cea referitoare la orarul prea incarcat, se refera la ghiozdanul la fel de incarcat. Chiar si elevii din clasele primare ajung sa care in spate o geanta plina, iar un astfel de efort poate sa aiba un impact negativ asupra starii de sanatate a copilului.

Folosirea unui vestiar metalic la scoala pentru a depozita macar o parte din rechizite poate reprezenta solutia ideala. Iata de ce!

Exista un numar mare de carti si caiete de care copiii au nevoie

In clasa a cincea, se intampla deja sa existe mai multe zile pe saptamana in care elevii au cate sase materii diferite. Teoretic, pentru fiecare dintre ele, exista un manual si un caiet, insa, de fapt, lucrurile sunt mai complicate.

La materiile considerate mai importante, precum limba romana, matematica sau limbile straine, exista atat caiet de tema, cat si caiet de clasa. In plus, pentru insusirea temeinica a cunostintelor, manualul este insotit de diferite culegeri, caiete de exercitii sau dictionare.

Bineinteles ca unele dintre acestea, precum caietul de tema, trebuie luate acasa. Insa multe altele pot fi lasate la scoala, intr-un vestiar metalic.

Unele discipline necesita materiale specifice

Dincolo de caiete si de carti, exista si materiile la care este nevoie de materiale specifice.

Astfel, la ora de desen, copiii au nevoie de plansele din blocul de desen, de pensule si pahar pentru pensule, de acuarele, de placuta din plastic pentru amestecat culorile, precum si de o carpa sau un prosopel. Evident ca toate materialele amintite pot fi bine depozitate intr-un vestiar metalic.

Ora de educatie tehnologica reprezinta o alta provocare, deoarece e o materie la care copiii primesc deseori diferite proiecte. Pentru realizarea lor, este nevoie de folosirea constanta a unor materiale precum coli de hartie alba si colorata, foarfece sau banda adeziva transparenta.

Ora de sport presupune un efort suplimentar pentru elevi, dincolo de cel fizic, constand in exercitiile sau jocurile facute cu profesorul. Este vorba de faptul ca nu au voie sa se prezinte la ora altfel decat echipati, iar acest echipament nu face altceva decat sa ingreuneze si mai mult ghiozdanul.

De fapt, de cele mai multe ori, nici nu incape acolo, astfel incat copiii merg spre scoala, pe langa ghiozdan, si cu o geanta in care poarta hainele si incaltamintea necesare la educatie fizica. Ar fi mult mai simplu ca ele sa ramana la scoala, intr-un vestiar metalic.

Care e materialul potrivit pentru un vestiar scolar?

Metalul prezinta o serie intreaga de avantaje fata de alte materiale, precum lemnul, din care poate fi produs un dulap. Rezistenta este superioara, astfel ca pot fi depozitate fara probleme obiecte mai multe si, in acelasi timp, mai grele, fara riscul de a se rupe sau de a se zgaria.

De asemenea, otelul din care sunt produse cele mai multe dulapuri garanteaza o durata de viata mai lunga, care poate ajunge la cateva decenii, fara sa fie nevoie de lucrari de intretinere.

In plus, un vestiar metalic are peretii mai subtiri decat unul din lemn, astfel incat ocupa mai putin spatiu. Prin urmare, devine posibila amplasarea unui numar mai mare de astfel de dulapuri, indiferent de spatiul disponibil.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
scoalaeducatievestiareimobiliareelevi


Data aparitiei: 09 Octombrie 2020

Votati articolul "De ce un vestiar metalic e absolut necesar pentru elevi?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X