Guvernul intentioneaza sa introduca o noua formula de calcul a salariului minim, dupa cum este mentionat in Planul National de Redresare si Rezilienta. De altfel, in cinci ani de zile, pana in 2026, salariul minim pe economie ar putea sa creasca pana la 3.000 de lei, a precizat recent Cristian Ghinea, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, intr-o conferinta de presa in care a fost prezentat PNRR.
Despre aceasta crestere prezentata de Cristian Ghinea, Florin Citu spune ca este o estimare.
“Este o estimare ca va fi la 3.000 de lei in 2026, dar, repet, mult mai important este cum ajungem acolo, formula trebuie sa fie transparenta, sa nu o schimbam in fiecare an si asta este ceea ce avem in PNRR.”, a declarat Citu la finalul sedintei de guvern din 3 iunie.
Intrebat cum se va dubla salariul minim in urmatorii cinci ani, premierul a raspuns ca va exista “o formula transparenta si predictibila” in acest sens.
“Vom avea o formula transparenta si predictibila, pe care o negociem. Stiu ca Ministerul Muncii deja are o discutie si cu sindicatele si cu patronatele. Este o negociere tripartita si impreuna vom agrea o formula pe care, apoi, o vom aplica in fiecare an.”, a precizat acesta.
Premierul Romaniei a mai precizat ca, la inceputul anului 2022, “vom sti exact formula si apoi fiecare poate sa-si calculeze.”
Referitor la cresterea salariului minim pe economie pana la 3.000 de lei, ministrul Cristian Ghinea precizase anterior ca doreste sa nu mai existe “discrepanta intre constructii si restul lumii. Acesta este scenariul pe care lucram”.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Citeste si: Debirocratizare puternica pentru mediul de afaceri: simplificari, scheme de ajutor si alte masuri