email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP a raportat eronat venituri din taxe si impozite

ministerul finanteloraudittaxeimpozitecreante

In urma unui audit al Curtii de Conturi la Ministerul Finantelor Publice s-a constatat raportarea eronata a veniturilor din impozite, taxe, contributii de asigurari si alte venituri ale bugetelor in situatiile financiare prin Anexa 2 „Contul de rezultat patrimonial”, randul 02 „Venituri din impozite, taxe, contributii de asigurari si alte venituri ale bugetelor”, mai mult cu suma de 5.762.623 mii lei decat veniturile inregistrate in contabilitatea creantelor bugetare la Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Potrivit celor care au efectuat auditul, din analiza situatiilor financiare la data de 31.12.2009, intocmite prin centralizarea situatiilor financiare ale ordonatorilor principali de credite de catre Ministerul Finantelor Publice - Directia Generala de Metodologie Contabila Institutii Publice, s-a constatat ca veniturile raportate prin Anexa 2 «Contul de rezultat patrimonial» nu reflecta realitatea, acestea fiind prezentate eronat. S-a ajuns la aceasta concluzie avandu-se in vedere:

- inregistrarea eronata a veniturilor in suma de 229 mii lei, in contabilitatea proprie a MFP, respectiv in Anexa 2 «contul de rezultat patrimonial», randul 02, datorita faptului ca s-au inregistrat in mod eronat, in contul 751 „Venituri din vanzarea de bunuri si servicii”, veniturile Consiliului Contabilitatii si Raportarilor Financiare;

- raportarea eronata a sumei de 5.762.394 mii lei in Anexa 2 «contul de rezultat patrimonial», randul 02, la MFP, prin preluare din situatiile financiare ale ANAF. In veniturile inregistrate in situatiile financiare ale MFP/ANAF, respectiv Anexa 2 «Contul de rezultat patrimonial», totalul veniturilor este de 65.024.946 mii lei, iar in conturile de venituri, inregistrate in balanta de verificare, totalul veniturilor este de 59.262.552 mii lei, rezultand o diferenta de 5.762.394 mii lei, raportata in mod eronat in Anexa 2 «contul de rezultat patrimonial», la situatiile financiare ale ANAF, si, implicit, ale MFP.

Din verificarea situatiilor financiare ale Ministerului Finantelor Publice, la data de 31.12.2009, s-au constatat urmatoarele:

- creantele bugetului de stat, raportate in randul 24 din formularul de bilant, sunt in suma de 33.638.971 mii lei si reprezinta soldul contului „Creante ale bugetului de stat”, la data de 31.12.2009;

- creantele bugetului de stat, raportate prin Anexa 5 „Contul de executie a bugetului institutiei publice - Venituri”, coloana 8 „Drepturi constatate de incasat”, care reprezinta soldul contului „Creante ale bugetului de stat”, la data de 31.12.2009, sunt in suma de 33.900.930 mii lei.

Cu alte cuvinte, a scris Hotnews.ro, acelasi indicator si anume creantele bugetului de stat, la data de 31.12.2009, are valori diferite. Au fost incalcate prevederile OMFP nr. 616/2006.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ministerul finanteloraudittaxeimpozitecreante


Data aparitiei: 23 Februarie 2011

Votati articolul "MFP a raportat eronat venituri din taxe si impozite":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X