email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declarare reduceri comerciale primite din UE

TVAreduceri comercialereduceri financiare



Intrebare:

Reducerile financiare primite de o firma din Romania de la o firma din UE trebuie declarate in 300 si 390? Daca da, la ce pozitie? Ambele firme au cod valid de TVA. Este obligatorie factura?


Raspuns:

Din punctul de vedere al TVA, atat reducerile comerciale cat si reducerile financiare au aceeasi procedura si regim, respectiv diminueaza baza de aplicare a TVA, conform art. 138 lit. c) coroborat cu art. 138^1 alin. (1) din Codul fiscal. Astfel, dvs veti storna partial din taxarea inversa initiala cu suma ce corespunde reducerii.

Referitor la declararea acestor sume in declaratia 300, respectiv in declaratia 390, si pentru aceste sume este obligatorie declararea, conform art. 156^4 alin. (3) lit. k) din Codul fiscal.
 
In plus, textul normativ amintit stabileste ca acestea se declara pentru luna calendaristica in care au fost comunicate clientului, corespunzatoare pozitiilor pentru care s-a acordat reducerea (pentru marfuri, pentru servicii, dupa caz).
 
Din punctul de vedere al documentului, se necesita factura, insa autoritatile romane au prevazut faptul ca va fi considerata o factura orice document ce contine elementele unei facturi sau ce face trimitere la o factura initiala in mod explicit, conform art. 155 alin.(10) si (11) din Codul fiscal. Astfel, in practica uzuala, denumirea documentului este credit-note, debit-note etc, dupa caz.


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Gestionati CORECT procesul de radiere al unui SRL/PFA?


Ce aveti de facut, din punct de vedere contabil,
atunci cand va confruntati cu un caz de radiere?

 
Atentie, procedura in sine este una complexa, sunt multe aspecte de gestionat (legate de stingerea datoriilor fiscale, lichidarea activelor si a stocurilor de marfa, plata impozitelor si contributiilor care rezulta din aceste operatiuni etc.) si, desigur, sunt multe documente de intocmit.
 
Si tocmai pentru ca procedura este una complexa, va oferim un ajutor solid prin intermediul unei lucrari de ultima ora, marca Rentrop & Straton: Radiere SRL. PFA. II. IF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
TVAreduceri comercialereduceri financiare


Data aparitiei: 18 Ianuarie 2012

Votati articolul "Declarare reduceri comerciale primite din UE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X