email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia 010. Cum completam corect in functie de cifra de afaceri?

Formulare Impozitecifra de afaceriDeclaratia 010TVA

Analizam mai jos cazul unui SRL cu capital integral de stat, neplatitor de TVA, care a realizat in anul 2012 urmatoarele venituri:

cont 701 .......... 1.500 lei
cont 741 .......... 605.182 lei.
____________

total venituri 606.682 lei

Veniturile din contul 741 reprezinta subventii primite de la APIA pentru desfasurarea activitatii de intretinere pasuni si pentru cresterea animalelor.

In situatia financiara (bilant) aferenta anului 2012, suma de 605.182 lei a fost inregistrata la rd.06 formular 20.

Vom vedea astfel daca pentru februarie 2013, in formularul 010 (vectorul fiscal), se va trece la cifra de afaceri suma de 606.682 sau cea de 1.500 lei.


Solutia consultantului:

In Formularul 010 informatii cu privire la cifra de afaceri se solicita in sectiunea privind Taxa pe valoare adaugata (E - DATE PRIVIND VECTORUL FISCAL/1. Taxa pe valoarea adaugata).
 
Cifra de afaceri in materie de TVA nu este reprezentata de cifra de afaceri stabilita conform reglementarilor contabile aplicabile. Cifra de afaceri in materie de TVA se determina conform prevederilor din Codul fiscal si normele metodologice de aplicare a acestuia.
 
Spre exemplu, in ceea ce priveste regimul special pentru intreprinderile mici, conform art. 152 alin. (1) din Codul fiscal, persoana impozabila stabilita in Romania conform art. 125 indice 1 alin. (2) lit. a), a carei cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este inferioara plafonului de 65.000 euro, al carui echivalent in lei se stabileste la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii si se rotunjeste la urmatoarea mie, respectiv 220.000 lei, poate aplica scutirea de TVA pentru operatiunile prevazute la art. 126 alin. (1), cu exceptia livrarilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).
 
Alin. (2) al acestui articol, stabileste ca, cifra de afaceri care serveste drept referinta pentru aplicarea plafonului de scutire este constituita din valoarea totala, exclusiv TVA, in situatia persoanelor impozabile care solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic, taxabile sau, dupa caz, care ar fi taxabile daca nu ar fi desfasurate de o mica intreprindere, a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, daca taxa ar fi deductibila, in cazul in care aceste operatiuni ar fi fost realizate in Romania conform art. 145 alin. (2) lit. b), a operatiunilor scutite cu drept de deducere si a celor scutite fara drept de deducere, prevazute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e) si f), daca acestea nu sunt accesorii activitatii principale, cu exceptia urmatoarelor:

 a) livrarile de active fixe corporale sau necorporale, astfel cum sunt definite la art. 1251 alin. (1) pct. 3, efectuate de persoana impozabila;
 b) livrarile intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conformart. 143 alin. (2) lit. b).
 
Pct. 61 din normele metodologice date in aplicarea acestui articol stabileste ca, la determinarea cifrei de afaceri prevazute la art. 152 alin. (1) din Codul fiscal se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri incasate sau neincasate si alte facturi emise inainte de data livrarii/prestarii pentru operatiunile prevazute la art. 152 alin. (2) din Codul fiscal.

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Formulare Impozitecifra de afaceriDeclaratia 010TVA


Data aparitiei: 21 August 2013

Votati articolul "Declaratia 010. Cum completam corect in functie de cifra de afaceri?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X