email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

25 septembrie este termen limita. Iata ce declaratii trebuie sa depuneti pana marti!

25 septembrie este termen limita. Iata ce declaratii trebuie sa depuneti pana marti!
declaratii fiscaledeclaratia 112impozit venittaxe

Marti, 25 septembrie, este termen limita pentru depunerea a noua declaratii fiscale, dar si pentru plata anumitor taxe extrem de importante, potrivit calendarului fiscal ANAF realizat pe luna septembrie.

Iata mai jos lista cu cele noua declaratii fiscale ce trebuie depuse pana la termenul de 25 septembrie, dar si ce taxe si impozite trebuie achitate cel tarziu in aceasta zi.
 

Lista de declaratii fiscale depuse pana la 25 septembrie

1. Formularul 100 - Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat

- lunar - contribuabilii care au urmatoarele obligatii de plata la bugetul de stat:
- impozit pe venitul persoanelor fizice: impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor fizice, impozit pe veniturile din dobanzi, impozit pe veniturile din premii, impozit pe veniturile din jocuri de noroc, impozit pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, impozit pe veniturile din pensii, impozit pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, impozit pe veniturile din arendarea bunurilor agricole, impozit pe veniturile din alte surse, datorat de persoanele fizice;
- impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti;


- taxa anuala de autorizare a jocurilor de noroc;
- alte obligatii de plata lunare prevazute in OPANAF 587/2016 la anexa 4, cap. I, pct. 1, subpct. 1.1.
- alte termene - contribuabilii care au urmatoarele obligatii de plata la bugetul de stat:
- pentru platile anticipate aferente trimestrului IV, in cazul contribuabililor care declara si platesc impozit pe profit anual;
- in cazul impozitului pe profit datorat de contribuabilii care au optat pentru anul fiscal diferit de anul calendaristic;
- alte obligatii de plata prevazute in OPANAF 587/2016 la anexa 4, cap. I, pct. 1, subpct. 1.3.

Baza legala: OPANAF 587/2016
 

2. Formularul 112 - Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru luna precedenta. Sunt vizate persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, institutiile prevazute la art. 136 lit. d) - f) din Codul fiscal, precum si persoanele fizice care realizeaza in Romania venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intra sub incidenta legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si a acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte.

Baza legala: Legea 227/2015 art.147 alin.(1) OMFP 1209/2018

 
3. Formularul 224 -  Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii si asimilate salariilor din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania pentru luna precedenta. Sunt vizate persoanele fizice care isi desfasoara activitatea in Romania, obtin venituri sub forma de salarii sau asimilate salariilor de la angajatori care nu au sediu social, sediu permanent sau reprezentanta in Romania si care datoreaza contributiile sociale obligatorii pentru salariatii lor, potrivit prevederilor legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si ale acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte, si care nu au incheiat cu angajatorul un acord referitor la obligatia declararii si plstii contributiilor sociale obligatorii. 

Baza legala:  Legea 227/2015 art. 82 alin.(2) OPANAF 3780/2017
 
4. Formularul 300 - Depunerea Decontului de taxa pe valoarea adaugata. Sunt vizate persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr.227/2015
Lunar, trimestrial, semestrial, anual, alta data- dupa caz.

Baza legala: Legea 227/2015 art.323 alin.(1) OPANAF 591/2017

 
5. Formularul 301 - Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna precedenta. Sunt vizate persoanele mentionate in instructiunile de completare a formularului, pentru fiecare sectiune.    

Baza legala: Legea 227/2015 art.324 alin.(2) OPANAF 592/2016

 
6. Formularul 307 - Depunerea Declaratiei privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata. Sunt vizate persoanele impozabile prevazute la art.280 alin.(6), art.270 alin.(7), art.310 alin.(7), art.316 alin.(11) lit.a) - e) si g) din Legea nr.227/2015.

Baza legala: OPANAF 793/2016

 
7. Formularul 311 - Depunerea Declaratiei privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art.316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal. Sunt vizate persoanele impozabile al caror cod de TVA a fost anulat conf. Art. 316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr.227/2015 si care efectueaza in perioada in care nu au cod valid de TVA, livrari si/sau achizitii /prestari de bunuri/ servicii care sunt obligate la plata TVA.

Baza legala: OPANAF 188/2018

 
8. Formularul 390 VIES - Depunerea Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna precedenta. Sunt vizaticontribuabilii inregistrati in scopuri de TVA conform art. 316 sau art.317 din Legea nr.227/2015.

Baza legala: Legea 227/2015 art. 325 OPANAF 591/2016

 
9. Formularul 097 - Depunerea notificarii pentru incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare. Sunt vizate persoanele impozabile care depasesc plafonul de 2.250.000 lei si persoanele impozabile care renunta la aplicarea sistemului TVA la incasare.

Baza legala: OPANAF 1503/2016



Alte obligatii fiscale ce au ca termen limita data de 25 septembrie:


- Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta. Aici sunt vizati platitorii urmatoarelor venituri:

- din drepturi de proprietate intelectuala;
- din premii si jocuri de noroc;
- obtinute de nerezidenti;
- din alte surse.

Baza legala: Legea 227/2015 art.72 alin.(5), art.110 alin.(6), art.115 alin.(3), art.224 alin.(5) si (6)


- Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, aferenta trimestrului urmator. Sunt vizati organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si jocurile tip slot-machine.

Baza legala: OUG 77/2009 art.14 alin.(2) lit.b) pct.(i),B


- Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc (sumele care rezulta din aplicarea procentelor prevazute in anexa la veniturile estimate de operatorul economic, dar nu mai putin decat taxa anuala minimala - pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost aprobata; in cazul in care, in cursul anului de autorizare, incasarile efective depasesc incasarile estimate prin documentatia prezentata la data autorizarii, taxa se va recalcula prin aplicarea cotei procentuale asupra incasarilor efective cumulate de la inceputul perioadei de autorizare. Recalcularea se va efectua lunar, incepand cu prima luna in care se inregistreaza depasirea rezultatelor estimate. Incasarile efective cumulate si taxa platita de la inceputul perioadei de autorizare pana la finele lunii precedente celei pentru care se face regularizarea se va declara si plati pana la data de 25 a lunii urmatoare). Sunt vizati organizatorii de jocuri de tip pariu, jocuri de noroc, bingo organizate prin TV, pariuri on-line, jocuri bingo prin internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocuri de noroc on-line.

Baza legala: OUG 77/2009 art. 14 alin. (2) lit. b) iii)
 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratii fiscaledeclaratia 112impozit venittaxe


Data aparitiei: 21 Septembrie 2018

Votati articolul "25 septembrie este termen limita. Iata ce declaratii trebuie sa depuneti pana marti!":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X