email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Orban: Somajul tehnic va fi inlocuit de o masura activa, iar firmele care fac angajari primesc pana la 30% din salariul brut

Orban: Somajul tehnic va fi inlocuit de o masura activa, iar firmele care fac angajari primesc pana la 30% din salariul brut
somaj tehniczilieriimprumutangajatori

Ludovic Orban, premierul Romaniei, a sustinut miercuri seara declaratii de presa, la Palatul Victoria, in care a oferit explicatii despre masurile de sprijin pe care urmeaza sa le acorde angajatorilor si angajatilor.
 

Mai precis, este vorba despre un program prin care Uniunea Europeana ajuta statele membre pentru a finanta masurile active de ocupare a fortei de munca. Romania va beneficia de o suma cuprinsa intre 3 si 5 miliarde de euro, sub forma de imprumuturi.

"Prin intermediul acestui program, tarile membre pot sa acceseze sume importante de bani, cu conditia oferirii unor garantii. In ceea ce priveste Romania, Romania trebuie sa ofere o garantie de pana la 400 de milioane de euro si va beneficia, conform calculelor noastre, sigur, in functie de mecanismul de repartitie a fondurilor respective, de o suma intre trei miliarde de euro si cinci miliarde de euro, suma totala care va fi folosita in acest program fiind de o suta de miliarde.", a declarat Orban.

Iata masurile de ajutorare anuntate de Ludovic Orban!
 

Plata somajului tehnic continua pentru domeniile unde se mentin restrictiile

Ludovic Orban a asigurat companiile care sunt nevoite in continuare sa isi suspende activitatea ca vor primi sprijin financiar. Statul va plati indemnizatiile pentru somaj tehnic si dupa data de 1 iunie.

Somajul tehnic este inlocuit cu o masura activa in cazul firmelor care isi incep activitatea


Premierul Romaniei a mai anuntat inca o masura importanta pentru mediul de afaceri. Companiile care isi vor relua activitatea vor primi din partea statului un procent din salariul brut al angajatului, de pana la 41,5%, pentru fiecare angajat care isi reia activitatea in cadrul companiei in care a lucrat.

"Pentru toate domeniile care isi vor relua activitatea, ca urmare a relaxarii restrictiilor, somajul tehnic va fi inlocuit de o masura activa de sustinere a reluarii activitatii de catre angajati, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de pana la 41,5%, pentru fiecare angajat care isi reia activitatea in cadrul companiei in care a lucrat.", a specificat Ludovic Orban.

Firmele care fac angajari primesc pana la 30% din salariul brut

Pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus, foarte multi romani fie si-au pierdut locul de munca, fie au fost in somaj tehnic. 

"Evaluarea pe care o avem ne indica faptul ca exista aproape 600.000 de romani care s-au aflat in somaj tehnic si pana la 700.000 de romani care vor fi in cautarea unui loc de munca, aproape 350.000 de persoane carora li s-a incheiat contractul de munca si intre 300.000 si 350.000 de romani care s-au intors in tara si care vor fi in cautarea unui loc de munca.", a mai adaugat Orban.
Premierul a anuntat ca, pe langa masura activa acordata pentru reluarea activitatii angajatilor din companiile care au fost afectate de masurile de restrictie sau au fost afectate indirect de criza economica, statul mai are pregatite si alte masuri active.
"Vom acorda un procent de pana la 30 la suta din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflati in cautarea unui loc de munca, care vor oferi locuri de munca cetatenilor romani care sunt in cautarea unui loc de munca pe o perioada de cel putin trei luni de zile. De asemenea, exista o serie de cetateni, de categorii de angajati pentru care angajarea este mai dificila, cum sunt tinerii absolventi, cum sunt persoanele aflate aproape de varsta de pensionare si care mai greu isi gasesc locuri de munca pe piata muncii. Pentru aceste categorii vom dezvolta instrumente de sustinere a angajarilor mult mai generoase, sustinand un procent semnificativ din salariul brut o perioada de timp mai lunga. Sigur ca aceste masuri vor fi luate cu anumite conditii, pe care, evident, noi le consideram firesti si anume, dupa incetarea perioadei de plata a sumei in cadrul masurilor active, o perioada de timp compania sa mentina angajatii care au beneficiat de aceste masuri active, de asemenea si pentru zilieri."
, a mai spus Ludovic Orban.
 

In cazul fermierilor, statul pregateste o masura pentru sustinerea zilierilor

"Stim foarte clar ca exista o nevoie reala pentru fermierii romani de forta de munca angajata sub forma contractelor de zilieri si si pentru aceasta categorie de cetateni vom adopta un act normativ, in care vom aplica o masura activa de sustinere a zilierilor.", a mai declarat premierul.

 

Foto: Facebook - Guvernul Romaniei


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somaj tehniczilieriimprumutangajatori


Data aparitiei: 21 Mai 2020

Votati articolul "Orban: Somajul tehnic va fi inlocuit de o masura activa, iar firmele care fac angajari primesc pana la 30% din salariul brut":
Rating:

Nota: 4.47 din 5 din 17 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X