email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum arata zona euro acum. Masurile de austeritate alternative nu ar fi fost solutii bune

Taxe si Impoziteajutor financiarimprumuturiFMIzona euromasuri austeritate

Klaus Regling, directorul executiv al Mecanismului european de stabilitate (institutie care ofera asistenta financiara tarilor cu probleme) si-a exprimat opinia cu privire la situatia actuala a zonei euro.

Acesta considera ca vestile sunt bune dat fiind faptul ca se cunoaste o crestere economica in ultima perioada, chiar daca unele tari mai au inca multe de facut in domeniul competitivitatii.

Pe 24 septembrie, domnul Regling a dezbatut situatia zonei euro cu deputatii europeni de la comisia pentru afaceri economice si monetare.

Agentiile de evaluare a creditului reduc din nou gradul unor tari din zona euro. Indica acest lucru faptul ca in urmatoarele luni criza datoriilor se va accentua?

Dimpotriva. Recent am vazut semnale incurajatoare in zona euro. Agentiile au ameliorat gradul Irlandei, de exemplu. In al doilea sfert al acestui an zona euro a inregistrat crestere pozitiva, dupa un an si jumatate de crestere negativa. Somajul a inregistrat o oarecare scadere in majoritatea tarilor in care s-a intervenit cu Fondul european de stabilitate financiara si Mecanismul european de stabilitate. Aceste date economice confirma ca reactia noastra la criza – oferind imprumuturi tarilor aflate sub presiunea pietelor – ofera rezultate.

Dar trebuie sa subliniem faptul ca inca nu am iesit din criza. Pentru a reduce riscurile viitoare, in tarile in care au existat aceste programe trebuie sa continue ajustarea necesara la nivel national. La nivelul zonei euro, tarile trebuie sa respecte noile reguli de coordonare consolidata a politicilor economice. Iar la nivel european, trebuie urmarite componentele diferite ale uniunii monetare.

Grecia este in centrul atentiei de peste trei ani. Va avea nevoie tara de un al treilea pachet de ajutor financiar? Ce face ca tara sa nu poata iesi din criza?

Este prea devreme sa spunem daca va avea sau nu nevoie de un nou ajutor financiar. Dar este clar ca Grecia isi corecteaza dezechilibrele care au provocat criza. Tinand cont de faptul ca inceputul a fost greu, Grecia a facut multe progrese. In trei ani, tara a realizat cea mai mare ajustare fiscala din istorie si a realizat un surplus fiscal primar. Competitivitatea s-a ameliorat si au fost implementate reforme structurale. Dar este important de notat ca ajustarea este departe de a fi completa.

Au scazut salariile, s-au redus serviciile de securitate sociala, dar nu vedem inca o redresare economica. Credeti ca exista o alternativa la politica de austeritate?

Sunt constient de faptul ca in tarile cu aceste programe, situatia este dureroasa pentru o mare parte din populatie. Salariile si pensiile scad, multi oameni isi pierd locurile de munca. Cred ca este importat de subliniat faptul ca celelalte alternative nu ar fi fost durabile si ar fi fost si mai dureroase pentru populatie. Imprumuturile de la Fondul european de stabilitate financiara si Mecanismul european de stabilitate ofera finantare ieftina tarilor care nu mai au acces la piata. Aceste tari trebuie sa foloseasca timpul castigat astfel pentru a face ca economiile lor sa devina din nou competitive si pentru a recastiga increderea investitorilor. Experienta FMI in Coreea de Sud, Brazilia si Turcia arata ca aceasta strategie functioneaza.

Sursa: Parlamentul European



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteajutor financiarimprumuturiFMIzona euromasuri austeritate


Data aparitiei: 26 Septembrie 2013

Votati articolul "Cum arata zona euro acum. Masurile de austeritate alternative nu ar fi fost solutii bune":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X