email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul IMM-urilor: Split TVA ar trebui sa se aplice voluntar sau doar firmelor care fac afaceri cu statul

tvasplit tvaplata defalcataimm-uriintreprinderi mici

Consiliul National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a demarat o campanie publica impotriva obligativitatii ca, de la 1 ianuarie 2018, toate firmele sa plateasca TVA intr-un cont separat, solicitand ca masura sa se aplice voluntar sau doar celor care fac afaceri cu statul.

"Am demarat o petitie online, care are deja peste 1.000 de semnatari in trei zile, in conditiile in care nu am facut public pana acum acest lucru. Semnarea acestei petitii este o asumare serioasa, care se face in doi pasi, respectiv o prima inregistrare, dupa care primesti un mail si trebuie sa confirmi, deci cred ca intreprinzatorii care au semnat si-au asumat acest lucru, nu este ceva de suprafata", a declarat Florin Jianu, presedintele CNIPMMR, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres. 

De asemenea, acesta a anuntat ca a fost intocmit si un afis pe care intreprinzatorii il pot afisa in magazine, vitrine, fabrici sau oriunde considera util:


"Totodata, am realizat un afis pe care intreprinzatorii sa il afiseze in loc vizibil in propriile magazine, vitrine, fabrici sau oriunde considera util, pentru ca si alti antreprenori sa vada acest lucru. Vrem ca mesajul sa fie vizibil, asumat, sa se vada faptul ca antreprenorii din aceasta tara se supun unei obligativitati care poate duce la blocajul economiei in ansamblul sau".

Mai mult, a precizat Jianu, citat de Agerpres, reprezentatii Consiliului pentru IMM-uri vor fi prezenti marti in Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, la invitatia presedintelui comisiei, unde se va discuta ordonanta prin care a fost introdusa aceasta masura.

"Punctul nostru de vedere este ca Split TVA sa se aplice in mod voluntar, cine vrea, sau o alta varianta este de aplicare doar in relatia cu statul, in niciun caz sa nu fie obligatoriu acest lucru in relatia intreprinzator-intreprinzator, intrucat va bloca economia", a explicat Jianu, conform aceleiasi surse. 

Totodata, Ovidiu Nicolescu, presedinte onorific al CNIPMMR, a adaugat ca statul oricum nu are capacitatea administrativa sa gestioneze acest lucru, neavand o infrastructura fiscala adecvata.

Conform reprezentantilor CNIPMMR, Romania ar fi prima tara din Uniunea European unde s-ar introduce o astfel de obligatie.

Un sondaj realizat de CNIPMMR dat publicitatii la inceputul lunii septembrie arata ca 97,5% dintre respondenti nu sustin plata defalcata a TVA si tot o pondere de 97,5% considera ca aceasta modificare va avea efecte negative asupra activitatii firmei lor.

La sondajul efectuat pe site-ul Consiliului pentru IMM-uri in perioada 8 - 28 august au raspuns un numar de 818 firme, din care 54,1% sunt microintreprinderi, 19,7% intreprinderi mici, 18,4% intreprinderi mijlocii, 5,9% intreprinderi mari si 1,9% alte forme juridice.

La intrebarea "Ce efecte pozitive asupra activitatii dvs. considerati sa vor fi generate de plata defalcata a TVA?", 98,5% dintre respondenti au aratat faptul ca nu exista niciun efect pozitiv.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvasplit tvaplata defalcataimm-uriintreprinderi mici


Data aparitiei: 26 Septembrie 2017

Votati articolul "Consiliul IMM-urilor: Split TVA ar trebui sa se aplice voluntar sau doar firmelor care fac afaceri cu statul":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X