email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Topul celor mai importante modificari aduse impozitului pe venit prin OUG nr. 102 din 2013

Taxe si Impoziteimpozitul pe venitmodificari1 ianaurie 2014OUG 102/2013


Va prezentam mai jos cele mai importante modificari si completari aduse impozitului pe venit prin OUG nr. 102/2013, aplicabile incepand cu 1 ianuarie 2014.

Puteti consulta AICI materialul integral.

1. In cazul persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente la care venitul net anual se determina pe baza contabilitatii in partida simpla, sunt cheltuieli deductibile limitat dobanzile aferente imprumuturilor de la persoane fizice si juridice, altele decat institutiile care desfasoara activitatea de creditare cu titlu profesional, utilizate in desfasurarea activitatii, pe baza contractului incheiat intre parti, in limita nivelului dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, pentru imprumuturile in lei, in vigoare la data restituirii imprumutului si respectiv, nivelul ratei dobanzii pentru imprumuturile in valuta, prevazuta la art. 23, alin.(5), lit. b). Nivelul ratei dobanzii pentru imprumuturile in valuta se actualizeaza prin hotarare a Guvernului.

Noutatea: Se precizeaza conditiile privind deductibilitatea acestor dobanzi, respectiv in limita nivelului dobanzii de referinta a BNR - pentru imprumuturile in lei, in vigoare la data restituirii imprumutului si nivelul ratei dobanzii pentru imprumuturile in valuta, prevzuta la art.23, alin.(5), lit. b) din Codul fiscal pentru corelarea cu prevederile Titlului II - Impozitul pe profit. (art. 48 alin. (5) lit. si k) din Codul fiscal))

2. La determinarea impozitul lunar pentru veniturile din salarii din venitul brut din salarii se vor deduce contributiile sociale obligatorii aferente unei luni, datorate potrivit legii, cu respectarea prevederilor Uniunii Europene sau ale conventiilor/acordurilor privind coordonarea sistemelor de securitate sociala in care Romania este parte.

Noutatea: Potrivit noilor prevederi, pentru determinarea impozitului lunar in cazul beneficiarilor de venituri din salarii atat la locul unde se afla functia de baza, cat si pentru veniturile obtinute in celelalte cazuri, este permisa deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni, indiferent de faptul daca acestea sunt datorate in Romania sau intr-un alt stat membru al UE, potrivit prevederilor UE sau a conventiilor/acordurilor privind coordonarea sistemelor de securitate sociala in care Romania este parte incheiate cu state din afara UE.
(art. 57 alin. (2) din Codul fiscal)

3. Pentru contractele de arenda (arendatorul- cel care cedeaza bunul fiind persoana fizica), in cazul in care arenda se exprima in natura, evaluarea in lei se face pe baza preturilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotarari ale consiliilor judetene ca urmare a propunerilor directiilor agricole.

Noutatea: in cazul in care preturile medii ale produselor agricole, stabilite prin hotarare a consiliului judetean, au fost modificate in cursul anului fiscal de realizare a venitului (prin HCJ), noile preturi pentru evaluarea in lei a veniturilor din arenda exprimate in natura, pentru determinarea bazei impozabile se aplica incepand cu data de 1 a lunii urmatoare comunicarii acestora catre directiile generale regionale ale finantelor publice. (art. 62 alin. (2^2.1) din Codul fiscal)

Sursa: Finante Arges


de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Taxe si Impoziteimpozitul pe venitmodificari1 ianaurie 2014OUG 102/2013


Data aparitiei: 27 Noiembrie 2013

Votati articolul "Topul celor mai importante modificari aduse impozitului pe venit prin OUG nr. 102 din 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X