Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Taxa pe stalp ramane fara norme metodologice. Ce raspunde MFP

Data aparitiei: 29 Aprilie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Taxa pe stalpnormele metodologiceOUG nr.102/2013baza de impozitaremediul de afaceriMFP


In asteptarea publicarii normelor metodologice pentru taxa pe stalp, Ministerul Finantelor intarzie cu un raspuns clar.

Astfel, se amana inca o data momentul in care pentru aplicarea OUG 102/2013 vor fi publicate si normele metodologice aferente. HotNews.ro a obtinut un "raspuns evaziv" din partea Ministerului de Finante care a precizat ca actul normativ va avea modificari insa acestea necesita "o forta juridica superioara" unor norme metodologice.

Daca aceste modificari ar trebui facute de Parlament, informeaza HotNews.ro, acestea vor trebui sa astepte deoarece Parlamentul e in vacanta pana la 26 mai, data pana la care companiile trebuie sa achite jumatate din valoarea taxei pe stalp.

Taxa aprobata anul trecut prin ordonanta de urgenta lasa in ceata mediul de afaceri, deja nemultumit de modul in care a fost gandita aceasta taxa, si nu clarifica nici pana la acest moment modul in care se va aplica practic aceasta taxa cand vine vorba de baza de impozitare si persoanele juridice obligate sa indeplineasca noua conditie.

In ce priveste baza de impozitare, potrivit sursei de mai sus, MFP a precizat ca "in conformitate cu dispozitiile art.29635 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar¬fiscale, baza impozabila este reprezentata de valoarea bruta a constructiilor existente in patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, evidentiata contabil in soldul debitor al conturilor corespunzatoare constructiilor.

Solicitarea mediului de afaceri de modificare a bazei impozabile, prin natura sa, implica modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal printr-un act normativ cu o forta juridica superioara celei avute de o hotarare de Guvern prin care se aproba normele metodologice de aplicare a impozitului pe constructii.

In acest context, modificarea solicitata poate fi promovata prin amendamente aduse in procesul legislativ de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.102/2013, aflat in derulare in Parlamentul Romaniei".

Nu se raspunde astfel referitor la momentul in care vor fi publicate normele metodologice, ci se face referire la doar una dintre solicitarile mediului de afaceri dupa ce taxa pe stalp a fost anuntata si aplicata.







Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X