email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce solutii avem cand apar neconcordate date intre CMR si avizul de expeditie?

CMRavizulaviz expeditietvatransportdocumentereceptie marfa

Daca in cazul unei achizitii intracomunitare, datele de pe aviz nu corespund cu datele de pe CMR, vom vedea cum procedeaza clientul la receptia marfii pentru a nu avea risc fiscal.

Daca datele din avizul care a insotit bunurile nu corespund cu cele din documentul de transport (CMR) si daca acestea privesc cantiatea, calitatea sau conformitatea produselor livrate va trebui sa intocmiti un proces verbal de predare-primire, mai precis  nota de receptie si constatare diferente cod 14-3-1A ( conform Ordin 3512/2008 privind documentele financiar- contabile ) cel putin in 4 exemplare semnat atat de firma care receptioneaza bunurile, cat si de transportator, respectiv conducatorul autor.

Pentru aducerea la cunostinta a lipsurilor constatate  exemplarul 2 al formularului se transmite furnizorului si exemplarul 3 firmei de transport.

In acest document va trebui sa mentionati cantitatile receptionate si calitatea acestora ( daca prezinta deficiente calitative )si sa constatati diferentele ( cantitative si/sau calitative  prin inscrierea acestora pe verso.

Totodata va trebui sa semnati si CMR-ul de primire si preluarea bunurilor ( inclusiv data preluarii ) ocazie cu care mentionati observatiile dvs. legate de bunurile primite ( cantitatea/calitatea receptionata si cantitatea lipsa sau necorespunzatoare calitativ.

In schimb,  daca sunt date eronate legate de numele/adresa furnizorului sau a firmei dvs. sau altele,  in aceasta situatie trebuie sa solicitati refacerea corecta a documentului eronat ( in toate exemplarele)  tinand cont ca legislatia in domeniu, mai precis legislatia privind justificarea scutirii TVA prevede ca se poate prezenta in termen de 90 de zile calendaristice de la data la care a intervenit faptul generator de taxa (ORDIN 2222/2006 privind aprobarea Instructiunilor de aplicare a scutirii de taxa pe valoarea adaugata pentru operatiunile prevazute la art. 143 alin. (1) lit. a)-i), art. 143 alin. (2) si art. 1441 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, ORDIN 2421/2007pentru modificarea Instructiunilor de aplicare a scutirii de taxa pe valoarea adaugata pentru operatiunile prevazute la art. 143 alin. (1) lit. a)-i), art. 143 alin. (2) si art. 1441 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare).



Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro





de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CMRavizulaviz expeditietvatransportdocumentereceptie marfa


Data aparitiei: 28 Martie 2014

Votati articolul "Ce solutii avem cand apar neconcordate date intre CMR si avizul de expeditie?":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X