Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Firmele care produc echipamente luate in leasing sunt scutite de impozitul pe profit

Data aparitiei: 11 Iunie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Firmeechipamente in leasingleasingulscutireplata impozitului pe profitimpozitul pe profit


O veste buna vine pentru acele firme care produc echipamente achizitionate in leasing. Astfel, firmele care se incadreaza in aceasta categorie pot beneficia de scutire la impozitul pe profit la productia obtinuta cu aceste echipamente, pana in 2015.

Aceste delaratii au fost facute saptamana aceasta de secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB), Adriana Ahciarliu, care a adaugat:

"O facilitate pe care am obtinut-o prin bunavointa Ministerului Finantelor Publice este scutirea la impozitul pe profit la achizitiile care sunt destinate anumitor sectoare de echipamente care sustin economia romaneasca. Am reusit sa includem si leasingul ca fiind un produs de finantare recunoscut de guvern pentru clientii care il folosesc ca si finantare pentru echipamentele respective. incepand din primavara, ei sunt scutiti pe perioada anului 2014 - 2015 la impozitul pe profitul realizat cu aceste echipamente".

De asemenea, potrivit Agerpres, Ahciarliu a aratat ca parteneriatul public privat (PPP) trebuie, de asemenea, incurajat:

"Proiectele de infrastructura reprezinta un model care poate fi urmat, ca in Italia, Germania sau Franta, unde gradul de penetrare a leasingului depaseste 20% din PIB si unde PPP este foarte important pentru ca este vorba de o institutie financiara care-si asuma si responsabilitatea proiectului, nu doar finanteaza achizitiile'.

De asemenea, acesta a amintit de faptul ca se doreste atingerea aceluiasi nivel de penetrare a leasingului in PIB din 2008:

"In 2008, leasingul avea un grad de penetrare in PIB de 8%. Evident ca scaderea a venit gradual, odata cu scaderea indicatorilor macroeconomici la nivel de tara. La ora aceasta, penetrarea este de 1%. Problema este sa ne propunem sa revenim acolo unde am fost in 2008. Evident ca diferenta intre 1% si 8% din 2008 este foarte mare si trebuie sa identificam masurile pe care trebuie sa le luam noi, dar si guvernul".






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X