email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF vrea datele caselor de marcat transmise in timp real. Comerciantii sunt bulversati

case de marcatjurnal electroniccasele de marcatrole de hartieCUIcodul unic de identificare

O noua modificare din partea Fiscului obliga firmele sa schimbe rolele de hartie din casele de marcat cu un jurnal electronic. ANAF doreste astfel ca datele sa fie transmise in timp real, insa acest lucru implica niste costuri foarte mari, pretul unei case de marcat cu modulul de comunicatie GPRS fiind astfel dublat si ajungand pana la 300 euro.

In aceasta privinta, Ion Radu, directorul de dezvoltare al Danubius Exim, unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori de case de marcat din Romania, a declarat pentru Mediafax urmatoarele:

"Acum este o discutie foarte mare despre modalitatea prin care aceste case de marcat se vor conecta la Fisc, acolo sunt costurile. Exista doua tipuri de conectare la Fisc. Unul ca in Bulgaria sau Serbia, unde exista o conectare permanenta, dar se trimit raportarile la server la doua ore, la trei ore sau o data pe zi, in functie de gradul de risc al sectorului in care activeaza comerciantul.

De aceeasi parere este si reprezentantul Constalaris un alt jucator important pe piata caselor de marcat din Romania

Altul ca in Ungaria, unde s-a incercat sa fie online 100% casele de marcat si sa se vada in timp real tranzactiile, insa la primele probe, cand au conectat 200 de case de marcat, le-au cazut serverele, pentru ca este un volum imens de date".

Totodata, informeaza Gandul.info, acesta considera ca e necesar un nomenclator pentru produse, dar ca tinand cont de numarul foarte mare al acestora, ele trebuie standardizate pentru a se putea efectua raportarile.

Va reamintim ca un nou proiect MFP obliga toti comerciantii sa modifice casele de marcat si sa inlocuiasca astfel rolele de hartie cu jurnalul electronic conectat la un server central al autoritatii fiscale. Singura rola de hartie care ramane e cea pentru bonul fiscal, nu si cea pentru pastrarea istoricului tranzactiilor.

"Este adevarat ca, odata cu introducerea jurnalului electronic, comerciantul nu va mai trebui sa stranga tone de hartie si se va reduce consumul. in plus, in toate tarile in care s-a introdus aceasta legare la server au avut imbunatatiri rapide la colectarea de TVA, s-a redus evaziunea", adauga Ion Radu, directorul de dezvoltare al Danubius Exim.

Termenul de trecere la sistemul cu jurnal electronic va fi cuprins intre 180 de zile si 390 de zile, perioada de tranzitie fiind mai scurta pentru companiile mari si de mai lunga durata pentru firmele mici.

Astfel, anunta sursa de mai sus, comerciantii nu vor mai putea sa vanda produse fara casa de marcat, intrucat va exista o monitorizare centrala, fiecare CUI (codul unic de identificare al firmei) care are in obiectul de activitate vanzarea de produse va fi monitorizat, iar controlul va fi foarte strict.



de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
case de marcatjurnal electroniccasele de marcatrole de hartieCUIcodul unic de identificare


Data aparitiei: 11 Decembrie 2014

Votati articolul "ANAF vrea datele caselor de marcat transmise in timp real. Comerciantii sunt bulversati":
Rating:

Nota: 2.92 din 5 din 19 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X