email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Verificare ANAF: Criteriile de inregistrare pentru toate persoanele impozabile care cer reinregistrarea in scopuri de TVA

verificare ANAFcontribuabiliidomiciliul fiscal declaratachitarea TVA

ANAF va verifica indeplinirea criteriilor de inregistrare pentru toate persoanele impozabile care cer reinregistrarea in scopuri de TVA, dupa anularea inscrierii, nu doar pentru anumiti contribuabili, ca in prezent, si va evalua periodic categorii de persoane impozabile considerate cu risc crescut. Modificarile sunt incluse intr-un proiect de modificare a Codului Fiscal si urmaresc combaterea evaziunii fiscale, potrivit Mediafax.

"Toate persoanele impozabile carora li s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA de catre organele fiscale si care solicita reinregistrarea in scopuri de TVA vor fi supuse verificarii criteriilor de inregistrare care sunt stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice", arata Ministerul Finantelor Publice, intr-un comunicat. In prezent, doar contribuabilii nou infiintati si cei care se inregistreaza prin optiune ca platitori de TVA, ulterior inregistrarii fiscale, sunt supusi verificarii criteriilor de inregistrare.

"Totodata, se impune crearea unui mecanism de evaluare periodica a unor categorii de persoane impozabile deja inregistrate in scopuri de TVA care pot prezenta risc crescut: in cazul persoanelor impozabile care sunt inregistrate in scopuri de TVA prin depasire de plafon; de fiecare data cand persoana impozabila are inscris in registrul comertului mentiuni privind modificarea sediului social; de fiecare data cand persoana impozabila are inscris in registrul comertului mentiuni privind schimbarea asociatilor si/sau administratorilor", mentioneaza institutia. Prin aplicarea acestor masuri MFP urmareste sa elimine avantajul concurential neloial al unui agent economic care se sustrage de la achitarea TVA, comparativ cu un contribuabil onest, si, totodata, imbunatatirea colectarii TVA.

Aportul TVA la buget a fost puternic afectat de evaziunea fiscala, prin implicarea unui numar semnificativ de persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in lanturi tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, arata sursa citata. De asemenea, prin proiectul de modificare a Codului Fiscal vor fi introduse in legislatia nationala prevederi din normele comunitare, in cazul aplicarii regimului special pentru serviciile electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune, prestate catre persoane neimpozabile incepand cu data de 1 ianuarie 2015.

Sursa: descarc.ro



de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
verificare ANAFcontribuabiliidomiciliul fiscal declaratachitarea TVA


Data aparitiei: 15 Decembrie 2014
Ultima actualizare: 22 Decembrie 2014

Votati articolul "Verificare ANAF: Criteriile de inregistrare pentru toate persoanele impozabile care cer reinregistrarea in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X