Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Concesiune teren din fata societatii. Ce documente si inregistrari facem?

Data aparitiei: 19 Decembrie 2014
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
concesiuneinregistrariconcesiune terenamenajare terensumeaccesoriiconstructii

In analiza de mai jos, societatea detine in concesiune terenul din fata societatii. In mai 2014 s-a obtinut documentatia pentru constructia parcare acoperita. S-au inceput lucrarile prin pavarea parcarii, ulterior administratorul societatii renunta la construirea parcarii acoperite si ramane doar pavata. Stabilim daca se inregistreaza in contabilitate drept constructie sau amenajare de teren si daca, in cazul in care se incadreaza la constructii se declara impozitul in D100.

In HG nr. 2139/2004 pct. II. 1 lit a. se precizeaza, pentru evitarea confuziilor, faptul ca o cladire reprezinta o constructie sub forma de incinta inchisa, in care se desfasoara o activitate umana de locuire, de productie, de invatamant, de sanatate, de cultura, de agrement, de servicii, de administratie, de cult, de transport (gara), de posta si telecomunicatii.

Totodata, conform art. 296^34 din Codul Fiscal , in intelesul impozitului pe constructii, constructiile sunt cele prevazute in grupa 1 din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 2.139/2004, cu modificarile ulterioare.

In Catalog, la grupa 1.3. Constructii pentru transporturi, posta si telecomunicatii, subgrupa 1.3.7. cuprinde: infrastructura drumuri (publice, industriale, agricole), alei, strazi si autostrazi, cu toate accesoriile necesare (trotuare, borne, parcaje, parapete, marcaje, semne de circulatie).

In consecinta, consideram ca incadrarea se va face tinand cont de toate aspectele de mai sus. Astfel, daca este vorba doar de pavare atunci puteti considera imobilizarea ca o amenajare de teren. Daca , in schimb, imobilizarea rezultata include si marcaje, borne, stalpi de iluminat, etc. (realizate de societate) atunci incadrarea se va face la constructii. In acest din urma caz se va datora si impozitul pe constructii incepand cu anul urmator finalizarii acesteia.(art. 296^35 alin. 3 din Codul fiscal).

Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X