email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: Noua procedura privind reinregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor al caror cod de TVA a fost anulat anterior din oficiu

Formular 088invalidarea codului de TVAformularul 099reinregistrareascopuri de TVA


Va atragem atentia asupra faptului ca in Monitorul oficial de joi, 15 ianuarie 2015, s-a publicat o noua procedura privind reinregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor al caror cod de TVA a fost anulat anterior din oficiu de catre autoritatile fiscale.

Astfel, procedura care va fi utilizata la solicitarea expresa a persoanei impozabile se aplica incepand cu 1 februarie 2015, informeaza HotNews.ro, si modifica formularul 099 "Cerere de inregistrare in scopuri de TVA conform art. 153 alin. (9^1) din Codul fiscal".

Retinem faptul ca unei persoane inregistrate in scopuri de TVA autoritatea fiscala ii poate anula inregistrarea in scopuri de TVA in mai multe situatii care, asa cum noteaza HotNews.ro, pot fi urmatoarele:: a fost declarata inactiva fiscal, asociatii sau administratorii au inscrise in cazier infractiuni de natura economica, nu s-a depus nici un decont de TVA pentru o perioada de 6 luni consecutive, nu s-au efectuat achizitii sau livrari de bunuri ori prestari de servicii in sfera TVA timp de 6 luni, societatea se afla in inactivitate temporara declarata in Registrul comertului.

De asemenea, anunta sursa, persoanele care solicita reinregistrarea in scopuri de TVA trebuie sa elimine cauzele ce au generat invalidarea codului de TVA si sa nu aiba datorii la bugetul de stat.

"In situatia in care o persoana doreste sa se reinregistreze in scopuri de TVA, aceasta depune la organul fiscal competent formularul 099 fie prin posta fie direct la registratura ANAF, impreuna cu documentatia justificativa din care sa rezulte capacitatea economica si intentia de a desfasura activitati economice, prin declaratia pe proprie raspundere, celebrul formular 088 (inca nepublicat in Monitorul oficial", potrivit aceleiasi surse.

Atentie! Daca o persoana a avut anulat codul de inregistrare din cauza nedepunerii deconturilor de TVA, cererea de reinregistrare in scopuri de TVA trebuie sa fie insotita de urmatoarele documente: a. toate deconturile de TVA nedepuse in termen; b. angajamentul persoanei impozabile prin care se obliga sa depuna in termen deconturile de TVA ale perioadei urmatoare;c. declaratia pe proprie raspundere formular 088 pentru evaluarea capacitatii de a desfasura activitati economice; d. certificatul constatator emis de Registrul comertului din care sa poata fi identificati administratorii persoane impozabile, ponderea detinuta in capitalul social si alte elemente constitutive ale societatii.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Formular 088invalidarea codului de TVAformularul 099reinregistrareascopuri de TVA


Data aparitiei: 16 Ianuarie 2015

Votati articolul "ANAF: Noua procedura privind reinregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor al caror cod de TVA a fost anulat anterior din oficiu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X