Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Ce avantaje va aduce eliminarea impozitului pe dividende?

Data aparitiei: 02 Martie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
eliminarea impozitului pe dividendeinvestitoriretailincasarilepiata de capitalvalorile mobiliare

In proiectul noului Cod fiscal se regaseste, printre alte propuneri, si masura de eliminare a impozitului pe dividende. Propunerea a fost bine primita, iar Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a propus autoritatilor si alte doua masuri privind un regim fiscal pro-dezvoltare pentru piata de capital.

Aceste declaratii au fost facute de directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, care, potrivit money.ro, a declarat: "Impozitul zero pe dividende este o masura minunata. Sa-i tinem pumnii sa se realizeze".

Aceeasi sursa noteaza ca eliminarea impozitului pe dividende a luat in calcul faptul ca incasarile oricum nu erau semnificative – 1,6 miliarde lei, cat si faptul ca se evita dubla impozitare a profitului, incasarile din impozitul pe profitul companiilor ar putea creste, iar unele artificii fiscale vor fi mai putin atractive, potrivit opiniilor specialistilor din MFP.

In cadrul celei de-a doua editii a Forumului Investitorilor de Retail (27-28 februarie) de la Cluj-Napoca, Sobolewski a mentionat, noteaza money.ro, ca BVB a propus autoritatilor si alte doua masuri privind un regim fiscal pro-dezvoltare pentru piata de capital - impozitarea cu 1% (fata de 16% in prezent) a castigurilor de capital din tranzactii, daca valorile mobiliare au fost detinute peste un an de zile, si deductibilitatea fiscala a unei dobanzi virtuale in cazul companiilor care atrag capital pe piata, prin oferte publice sau plasament privat, dobanda virtuala care sa fie calculate la nivelul dobanzii pentru un credit bancar echivalent capitalului atras din piata.

Acesta a amintit si de faptul ca ar trebui aplicata relaxarea fiscala si in ce priveste obligatiunile corporative, atragand astfel atentia asupra limitarilor impuse fondurilor de pensii private si regimul fiscal al dobanzii obligatiunilor.

In plus, potrivit directorului BVB, numarul investitorilor individuali pe bursa din Romania a totalizat 50.000-60.000, iar numarul investitorilor activi, care fac operatiuni pe conturile de tranzactionare, este de circa 30.000.

 

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X