Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Studii de caz

Tranzactii cu instrumente financiare. Informatii despre alegerea codului CAEN

Data aparitiei: 01 Iulie 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tranzactii cu instrumente financiare. Informatii despre alegerea codului CAEN
tranzactiecod caenvenituri

In cazul in care o societate va realiza venituri din cumpararea si revanzarea actiunilor cotate pe piata de capital, ce cod CAEN trebuie sa aiba? Expertul nostru dezbate in continuare tot ce trebuie sa stii despre cadrul legal aplicabil in cazul acesta.
 

Tranzactii cu instrumente financiare - cod CAEN: raspunsul specialistului

Cadrul legal in materia sistemului de codificare este reprezentat de Regulamentului Comisiei Europene nr. 1.893/2006 de modificare a Regulamentului Consiliului Comunitatii Economice Europene nr. 3.037/90 privind Nomenclatorul Activitatilor din Comunitatea Europeana - NACE Rev. 2, in aplicarea caruia a fost emis Ordinul presedintelui INS nr. 337/2007 privind actualizarea Clasificarii activitatilor din economia nationala – CAEN, avand ca temei HG nr. 656/1997.
 
Operatiunile avute in vedere a fi desfasurate constand in cumpararea si revinderea actiunilor cotate pe piata de capital tin de natura administrarii optime a patrimoniului societatii si nu de realizarea cu titlu profesional al acestora. In acest sens, subliniem ca astfel de operatiuni sunt intermediate de operatori economici autorizati care desfasoara, in vederea realizarii de venituri, tranzactionarea de titluri in baza dispozitiilor propriilor clienti ori in beneficiul acestora.

 

In concluzie, tranzactionarea unor instrumente financiare nu necesita modificarea actului constitutiv pentru includerea unor astfel de activitati in obiectul de activitate al societatii in conditiile in care doar persoanele expres abilitate pot inscrie aceste activitati in obiectul lor respectand conditiile legale si obtinand aprobarile corespunzatoare.

In acelasi fel, de exemplu, inchirierea unui bun al societatii in procesul de administrare al patrimoniului propriu, sau acordarea unui imprumut unui partener de activitate, nu presupune completarea domeniului de activitate cu aceste activitati (in cazul imprumutului ar fi si extrem de dificil deoarece domeniul bancar are reguli extrem de restrictive in procesul de autorizare).
 


Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Justinian Cucu - Jurist si expert in proceduri fiscale. 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X