Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

MFP a publicat modelul de Registru pentru bacsis

Data aparitiei: 30 Aprilie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
bacsisregistrul de bani personaliOUG 8/2015impozitare bacsiscase de marcat

Ministerul Finantelor Publice a publicat recent modelul de Registru de bani personali (bacsis), printr-un proiect de ordin aflat in dezbatere publica. Sunt incluse in proiect si regulile de completare a registrului.

In prima parte a proiectului se mentioneaza ca operatorul economic are obligatia constituirii registrului de bani personali prevazut la art. 4 alin.(12)  lit.i) din  Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completa.

Odata cu noile prevederi, toti operatorii economici care folosesc case de marcat vor inregistra sumele detinute de angajati intr-un registru de bani personali, conform OUG 8/2015.

"Registrul de bani personali prevazut la art. 4 alin. (12) lit. i) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, se completeaza zilnic de catre personalul operatorului economic care isi desfasoara activitatea in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, la inceputul programului de lucru, fara stersaturi sau modificari si fara a lasa spatii neutilizate", mentioneaza proiectul de ordin publicat de Ministerul de Finante.


Incepand cu 8 mai se vor aplica amenzi de 9.000 lei pentru cei care nu respecta aceasta obligatie.

Noul proiect stabileste ca  registrul va avea paginile numerotate in ordine crescatoare, fiind semnat pe ultima pagina de catre administratorul operatorului economic sau de catre persoana imputernicita de acesta.

In ce priveste completarea de catre angajati, proiectul mentioneaza:

"De asemenea, registrul de bani personali urmeaza sa fie completat zilnic de catre angajatii operatorului economic, la inceputul programului de lucru, fara stersaturi sau modificari si fara a lasa spatii neutilizate".


Descarcati aici modelul de Registru de bani personali.

Societatea in cauza are totodata obligatia de a instiinta organul fiscal competent ca a intocmit registrul de bani personali, alaturi de data deschiderii documentului si numarul de pagini, conform numerotarii acestora. Ca pas urmator, autoritatea abilitate tine o evidenta proprie a fiecarui angajat.

Registrul se va pastra la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor cu scopul de a fi prezentat organelor de control. Actul normativ stabileste ca un operator economic poate utiliza un singur registru pentru fiecare magazin.

Proiectul poate fi consultat aici.

 

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X