email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primul loc de munca, un proiect care asigura angajatorilor salariul pentru fiecare tanar angajat cu norma intreaga

Proiectul primul loc de muncaangajatoriscutireplata contributiilortanarul angajattinerivaloarea salariului minim brut

Un nou proiect de lege denumit "Primul loc de munca" ofera angajatorilor, pentru fiecare tanar incadrat cu norma intreaga,  valoarea salariului minim brut. In plus, timp de un an si jumatate, acestia sunt scutiti de plata contributiilor.

Proiectul a fost depus de mai multi parlamentari PSD si UNPR si se adreseaza tinerilor cu varste intre 16 si 29 de ani, avand ca obiectiv diminuarea somajului in randul tinerilor si stimularea fortei de munca.

Proiectul va fi finantat atat de la bugetul asigurarilor pentru somaj, prin subventionare de la bugetul de stat, cat si prin fonduri europene, informeaza HotNews.ro.

Proiectul mentioneaza ca stimularea angajatorilor pentru crearea de locuri de munca se realizeaza prin subventionarea locurilor de munca, acordarea de credite in conditii avantajoase in vederea crearii de noi locuri de munca si acordarea unor facilitati.

Informatiile afisate de Senat pentru acest proiect pot fi consultate aici.

Valoarea totala a subventiilor, calculata pentru 15.000 de beneficiari, la salariul minim de 1050 lei pentru o perioada de 18 luni, se ridica la 350 milioane lei, scrie HotNews.ro.

Iata care sunt prevederile importante aferente obiectivului de stimulare a angajatorilor:


"(1) Angajatorii care incadreaza in munca, cu norma intreaga, pe durata nedeterminata, tineri, cu varsta cuprinsa intre 16-29 de ani, primesc lunar, pentru fiecare tanar incadrat pe promul loc de munca, o suma egala cu valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata si sunt scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, pentru aceste persoane, pe o perioada de 18 luni.

(2) Sumele prevazute la alin. (1) se acorda, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, angajatorilor care nu inregistreaza debite provenind din neplata contributiilor sociale, prin plata acestei sume, in termen de 90 de zile de la data aprobarii cererii, pe abza de conventii incheiate intre angajatori si agentiile judetene pentur ocuparea fortei de munca sau a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in a caror raza teritoriala isi au sediul.

(3) Angajatorii care incadreaza tineri in conditiile alin (1) sunt obligati sa mentina raporturile de munca ale acestora cel putin 36 de luni de la data incheierii lor.

(4) Masurile prevazute alin. (1) nu se acorda angajatorilor pe perioadele in care raporturile de munca sunt suspendate.

(5) Masurile prevazute alin. (1) se acorda angajatorilor proportional cu timpul efectiv lucrat de tanarul angajat."

Totodata, potrivit aceleiasi surse, se precizeaza ca acei angajatori care decid incetarea raporturilor de munca incheiate cu acesti tineri inainte de perioada de trei ani sunt obligati sa restituie agentiilor pentru ocuparea fortei de munca, in intregime, sumele incasate pentru fiecare tanar pentru care a incetat raportul de munca, plus dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei in vigoare la data incetarii raporturilor de munca, daca incetarea acestora a fost la initativa angajatorului.

Procedura prin care se va pune in aplicare aceasta lege se aproba prin hotarare de guvern si, in cazul in care va fi aprobata, se va aplica incepand cu 1 ianuarie 2016.

Pana la acest moment, proiectul a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic si Social si de la Consiliul Legislativ si a fost trimis pentru aviz la comisiile de specialitate din Senat, prima camera sesizata. Camera Deputatilor este camera decizionala.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Proiectul primul loc de muncaangajatoriscutireplata contributiilortanarul angajattinerivaloarea salariului minim brut


Data aparitiei: 22 Mai 2015

Votati articolul "Primul loc de munca, un proiect care asigura angajatorilor salariul pentru fiecare tanar angajat cu norma intreaga":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X